HazarHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence mantıksız
İnsan olarak bakıyorum
Tedavi red etme hakkım var diyorlar ama deli deyip bana sormuyorlar bile belki deli değil neyse
Bu virüs e gelelim bunda da tedavi red hakkı kapanmış ama gerekçe başkalarını tehdit ediyormuş oldu ya almasınlar onlarda madem öyle
Neyse diğer husus da karantina ile ilgili zorla tutuluyorlar insanlar bence haksız sırf şüphe üzerine tutulmamalı 14 gün diyorlar ama o 14 gün gerçek değil bazı vakalar 21 günde oluyor ya 15. Gün bende çıkarsa
Başta test yapılır yoksa salınmalı da çünkü kişi o an hasta değil halbuki
Nereden bakarsan saçmalık
Yanlış anlamayın ama sizin düşünceniz saçma.
Neden?
1- Vatandaşın kendisinin tedaviyi reddetme hakkı var. Ancak bu ona beni hasta etme ya da bulaştırma hakkına sahip olacağı anlamına gelmez. Tedaviyi istemiyorsa, kendi bileceği iş. Evinden dışarı çıkmaz, kimseyi de riske atmaz.
2- Hiçbir ülke kendi vatandaşına "sen virüslü ülkedesin, gelme" demez. En azından bizim ülkemiz demez. Dolayısı ile, kendi Vatandaşımızı elbette ülkeye almalıyız. Almamak olmaz. Ülkesine gelir, kendi ülkesindeki doktorlar eşliğinde tedavisini olur. Ne demiş Ulu Önder Atatürk "Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz!"
3- Karantinada zorla tutulmalarının sebebi, olası bir salgının önüne geçmek, daha fazla can kaybını önlemektir. Ayrıca, her duyarlı vatandaş, aklı yerinde sağlıklı düşünen vatandaş, başkalarına hastalığı bulaştırmamak için değil 14 gün 140 gün bile sürse kalması gerektiğini bilir.
4- Baştaki test sonuçları bazen yanıltıcı olabiliyor. Tekrar daha sağlam adımlarla test yapılması sağlıklı. Dünyada başta negatif sonuç çıktıktan 3 gün sonra pozitif çıkan hasta örnekleri var araştırabilirsiniz.
5- Nereden bakarsak sizin söyledikleriniz saçmalık. Duyarsız insanlar gibi, sadece kendini düşünen ve başkalarının canını hiçe sayan insanlar gibi konuşuyorsunuz. Umarım bu yazdıklarınızı ciddi manada söylememişsinizdir. Yoksa nereden bakarsak bakalım, sizin düşünceniz saçmalıktan ibaret.