Öncelikle çok geçmiş olsun hocam.
Ben de size
6 TL ile e-ticaret işine girişimi anlatayım.
Godady'den yüzde 99 indirim ile 6 TL'ye domain aldım,
@Hostixo; (Kendisine buradan teşekkür ederim, site çok hızlı). ücretsiz hosting sağlıyordu, hostingide buradan aldım wp altyapılı sitemi kurdum.
Temayı da ilk başta ücretsiz bir tema buldum (daha sonra themerofrestten 49 dolara tema alacaktım)
Kredi kartı ile ücret almak için Shopier ile anlaştım çünkü bunu kurmak için şirkete ihtiyaç yoktu. Sitede kapıda ödeme ve havale seçenekleri de var.
Menbağı bizim memlekette olan dekoratif ve sağlık açısından faydalı bir ürün var onu satmaya karar verdim. Kar marjı yüzde 70
Gittim dükkanlara - abi dedim internetten senin ürünü satayım, senin kargo ve faturanı kullanırız. - Tamam dedi. Anlaştık
Ardından SEO işine başladım ve gece gündüz uğraşarak kısa bür sürede 6 anahtar kelimede ilk sayfa 3. sıralara geldim. (kendi sitelerimden link çıktım, link değişimi yaptım, ücretsiz yerlerden link aldım SEO ya para harcamadım).
Kısa sürede sipariş almaya başladım ve ilk olarak siteyi profesyonel bir görüntü kazandırmak için themeforestten tema satın aldım.
2 yıldır satış yapıyorum ve çevremi genişlettim, artık benim ürünümü sat diyen tanıdıklarım çıktığı için daha geniş kategoriler ile farklı bir site kuruyorum şu an. (satılacak ürünlerin var ise pm bekliyorum :-)
Felsem ise; kontrol edemeyeceğim hiçbir işe girme. Sipariş gelir giderim dükkana kendim paketlerim, adresi kendim yazarım gerekirse kargoya kendim bırakırım, sitenin tasarımı vb gibi şeyleri kendim yaparım, yapamazsam 3 gün uyumam uğraşır yine kendim yaparım.
2 yıldır ne kargoda ne de müşteriler ile hiçbir sıkıntı yaşamadım. 1 tane bile iade işlemim olmadı. Niye? (kendimi kandırmadım ki başkası da beni kandırsın) ürünlerin bazıları kilo ile gönderiyorum. Örneğin; (Ürün kablolu bir ürün) 4 kg sipariş aldım kablosuz 3.99 kg. kablolu 4.25 kg bu ürünü 4 kg diye göndermedim çünkü kabloyu kg dan saymayı etik bulmadım. Ve her sipariş 1 bağış mottosu ile çok az da olsa bir yerlere yardım ettim.
Param olmadığı için bu yolu denedim, eğer param olsaydı kesinlikle stoklu çalışırdım, daha farklı bir yol oluştururdum.