İyi günler değerli
r10.net takipçileri çok önemli bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım vardı bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olurlarsa çok memnun kalırım.
Şimdi elimde yıllardır benim adıma kayıtlı olan
www.alanadim.com gibi bir domain 2015 yılında e-ticaret sitesi olarak kullandım daha sonra sadece alan adı olarak tuttum kendimde sürekli yıllık olarak yeniliyordum bu sene yenilemeyi unuttum fakat daha site adı benim üzerimden düşmeden biri
www.alanadim.com.tr şeklinde bir domaini almış ve e-ticarete açmış bende bunu 1 hafta önce fark ettim kendi sitemi e-ticarete aktif edince. Şimdi bu kişi market gıda tarzı ürünler satışı yapıyor ben ise hediyelik eşya tarzı genel bir satış yapıyorum. Hangi taraf burada suçlu olur her ikimizde aynı isim üzerinden farklı tarzda ürün satışı olarak hizmet veriyoruz birbirimiz üzerinden hak talep etme hakkımız var mı? Benim alan adı yenilemem yeni olduğu için site yaşı 1 ay yazıyor .com.tr li olanın site yaşı 8 ay yazıyor fakat yıllardır bu .com domain bende benim adıma kayıtlıydı ve bu kişi .com.tr li domaini aldığında .com domain hala benim üzerime kayıtlıydı.
Bende Şahıs firması olarak satış yapıyorum e-ticaret sitemden vergi mükellefiyim.
Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.