Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devlet destek veriyor zaten kapatılırsa.
Ama temel ihtiyaçlar dışında kapatılması lazım. Marketler vardiyalı açık kalmalı bence. Ek personel takviyesi ile belirli saatlerde açık kalıp yığılma engellenmeli ama kolay değil. Gerçekten buradan oturup yazmak kolay. Ben 100 kişilik bölümü idare ederken 30 farklı dertle uğraşıyorum. İş olsa dert olmasa dert. Devlette işlee çok daha karmaşık.
Marketlere temel ürünleri göndermeleri gerekiyor.Bim,a101,şok,migros gibi marketlerin kendi ürünleri bulunuyor fakat 2-3 gün a101 market üzerinde ikamet etmem gerekiyordu 2-3 gün boyunca gelen ürünlerin büyük bir çoğunluğu temel gıda ihtiyaçlarının dışında olan (cips, abur cubur, haftalık ürünler vb.) şeylerdi. Üretimi tarafımızdan sağlanan ve temel gıda ihtiyacımız olan ürünlere yoğunluk vermesi gerekiyor bu marketlerin fikrimce çünkü şuan marketlerde un bile bulmak zor. İnsanlar ekmekleri artık dışardan almak istemiyor. Bu gibi durumların yaşanacağı tahmin edilemeyecek bir durum değil. Önemli olan kriz yönetimi, eğer bunun önemi olmasaydı 1.5 milyar nüfusa sahip çin 80 bin vaka ile virüsün önünü kesemezdi. Yönetimin işinin bu olduğunu lütfen bilin, yani buradan yazmakla kolay gibi terimleri yanlış buluyorum. Yönetim bu gibi durumlarda önemlidir ve işleri budur.