SisteM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İş sözleşmenize veya varsa toplu iş sözleşmesine bakın, boşuna kürek sallamış olmayın.

Ayrıca 17 Ekim 2019 giriş tarihiniz yanlışım varsa düzelt tam 5 aylık sigortalısınız. Kıdem hakkınız yok sadece 2 haftalık ihbarınız oluşur 14 günlük maaş şeklinde hesaplanabilir.

Sözleşmenizde farklı bir madde yoksa sizi belirttiğiniz sebebten çıkaramaz, mahkeme büyük olasılık sizi haklı bulur. Büyük meblağlar alınamaz. İşe iade olayının üstüne gidebilirsiniz. Öncelikle arabulucu ile çözmeyi deneyin.
merhabalar hocam, doğrudur 5 aylık sigortalıyım. 14 gün ihbar tazminatım söz konusu aynı zamanda iş veren işçi sırf kendilerini şikayet etti diye işten çıkaramamaktadır. Eğer işten çıkarılma olursa, kötü niyet tazminatı talep etme hakkı olurmuş, onunda 6 ay sigortadan fazla olmaması koşulu ile . Yine aynı zamanda kişiler beni 29. maddeden işten çıkardılar. 29nolu madde "işçinin ahlaksız hareketlerdeve iyi niyette bulunmaması" şeklinde geçmektedir. Bir kurumu sırf usülsüz şekilde işlem sağladığım için beni ahlaksız yaftası ile çıkardılar. Ahlaksızlık maddesinde ise "işçi işvereni ilgili kuurumlara şikayet ederse ahlaksız olur" diye de bir madde olmadığı için yarın işe girişimde ilgili kurumlar bu ahlaksız bir işçi mantığı ile de bakabilirler. Düzeltilecek çok sonuç var ilgili dilekçeyi şimdi bitirdim. Yerleri sansürleyip buradan da paylaşacağım, belki sizler gibi benim de başkalarına bir faydam olur