Herkese merhabalar, uzun süredir düşündüğüm fakat bir türlü fırsat bulamadığım bu konuyu sonunda açıyorum.
Yaklaşık 2-3 yıl öncesinde, bir başka forum sitesinde Juzk, yani Tayfun'la bir blog satışı esnasında tanıştık. O gün, şu an bu konumda olmamın belki de en büyük sebebi diyebilirim. Kişisel olarak kullandığım, asla satmayı düşünmediğim bir blogum vardı. Burada, salt ve çekinmeden - utanmadan hayatımın bir blogla, dolayısı ile Tayfun'la nasıl değiştiğine değineceğim.
Soğuk bir kış günüydü, (biraz melankolik giriş oldu ) aile fertlerimden biri hastaydı ve babam işten yeni çıkartılmıştı. Evde odun sobası var, yakacak odun yok. Öyle bir durumdu yani. Aklıma blogumu satmak geldi ve Juzk'un ilanını görüp mesaj attım. Kısa bir görüşmenin ardından blogu sattım, para hesabıma geldi ve ilk olarak eve odun aldım

Babam işsizdi, öğrenciydim ve 6 kişilik bir ailenin en büyük çocuğuydum. İş başa düştü, blogu satabildiysem daha fazlasını yapar; ben aileme bakarım diyerek girdim bu işe. Ayhan Karaman'ın da başladığı gibi; standartlarımızı yükseltmem gerekiyordu. O günden sonra; blogu da satmanın vermiş olduğu heyecan ve azim ile girmiş bulundum bu dünyaya. Daha öncesinde oyunlarda vakit öldürürken, bir anda ticarette buldum kendimi. Blog, takipçi, numara... Ne olursa satıyordum, alıyordum ve yine satıyordum. Uzun bir süre temel ihtiyaçlarımızı bu şekilde karşıladım. Şu anda forumda birkaç iş ile meşgulüm fakat, forum dışında birkaç projeye dahil oldum. Yeni sayılmama rağmen çok ciddi miktarlarda para kazandım.

Ne yapmam gerektiğini, hangi işte daha iyi olduğumu öğrendim zamanla. Kalemim güçlüydü, yazı yazdım çok uzun bir süre (hala yapıyorum ) ortak olarak iş yapmaya başladım bir süre. Şimdi ise kendime ait olan bir projeyi yönetiyorum. babam hala hasta, 6 kişilik ailem hala yanı başımda. Geçtiğimiz 2-3 yıl öncesinde odun parası için blogunu satan ben, şu anda çok daha farklı bir konumdayım. Basit bir örnek vermem gerekirse, artık odun için para harcamıyoruz. Evimde 2 klima var şu anda çalışma odamda geçmişi gülümseyerek yad ediyorum. Babamın işsiz olması nedeni ile girdiğim bu işte, babam şu anda onun için açtığım iş yerini işletiyor... Umudunuzu kaybetmeyin, hayat bir şekilde gülüyor. Konu çok uzamadan bitireyim.

@juzk; Hiç farkında olmadan, bir blog satın alarak hayatımın değişmesinde büyük rol oynadığın için teşekkür ederim!