Dr.SEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu prosedür herkese uygulanan bir karar. Siz bu kurala aykırı geldiyseniz sizi uyarı amaçlı olarak bilgilendirirler ancak işten çıkartma gibi bir durum söz konusu olamaz. Hakkınızı arayın ve şikayetçi olun.
teşekkrüler hocam bu verdiğiniz değerli bilgileri dava dilekçesinde ekleyeceğim, çok faydalı oluyor bütün arkadaşlar, herkesten allah razı olsun

Dark_Mark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba.

Yanlış yönlendirmeyin lütfen, davalar o kadar uzun sürmüyor artık. Hele ki işçi davaları. Kendimizden örnek vereyim, uluslararası bir firmayız ve mecburi sebeplerden dolayı işten çıkartmak zorunda kaldık 10 kişiyi. Tazminat ve kıdemleri ile birlikte hemde. 1 kişi sadece imza atmadı. Onunda ihbarını kıdemini verdik, sonra ne mi oldu? Kadın gitmiş işe iade davası açmış, halbuki anlaşmalı çıkartmıştık. Bu haksızlık yaptılar bana vs diye diye bi işe iade davasını kazandı biz tazminat verdik mecburen çünkü sebebimiz küçülmeye gitmemizdi. Delil olarak sunduk mahkemeye de herkesin onayını da söyledik ve aşırı derecede devamsızlıkta yapıyordu. Tek tek devamsızlıklarını saatliklerine kadar çıkarmama rağmen davayı kazandı. 8 aylık maaşını ödemek zorunda kaldık tazminat olarak. Varın gerisini siz düşünün

Sizin açınızdan iyi bir gelişme hocam, her türlü alırsınız. Arkasında durun, sakın hakaret vs etmeyin. Arabulucu ile işi çözeceksiniz zaten. Siz uğraşmayın, arabulucu finans müdürü ile görüşme vs yapacak uzlaşmaya gidecek ki seve seve sizi ya işe alacaklar ya da paranızı verecekler. Ayrıca Ohal vs yok zaten. Ohal olsaydı bu maddeden dolayı sizi haksız bulabilirlerdi.

Geçmiş olsun.
teşekkürler hocam, umarım sektörel daralmayı atlatmışınızdır. Evet şuan alo 170 kamuda 12 güne kadar ücretsiz izin uygulanmakta, yaşlılar, emziren kadınlar vs bunlar ücretsiz izin kullanıyorlar. Ama iş veren sizi ücretsiz izne dayatamaz diyorlar. Yine aynı zamanda kamuda şuan ücretsiz izin uygulanıyor ama özel sektör için bir haber gelmedi diyorlar. bilgilendirme için teşekkürler, herkesin yazdığı bir cümle o kadar destek ve faydalı oluyor ki bana, ne firma ismi veriyorum şuan, ne kimseye hakaret ediyorum. Sadece emeğimin hiç edilmesine, ahlak maddesinden çıkış yapılmama çok canım sıkıldı, atlatacağım umarım.