Seul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dinler, insanlara günah işleme özgürlüğü vermek için uyduruldu. Şu konumu bir daha oku imanın tazelensin
https://www.r10.net/off-topic/226968...nostisizm.html

Yeterli gelmesiyse diğer konuma bak https://www.r10.net/off-topic/225045...luk-yapar.html

Kötülük = 66
İrade = 28
Çevresel faktörler = 38

İrade + Çevresel faktörler = 66

Kötülük yapmayı kimse kendisi seçmiyor, bizi kötülüğe sürükleyen şartlar ve genetik yapımız. Bunların hiç birisi bizim seçimimiz değil, dolayısıyla bunu anladığında dinlerin hepsinin masal olduğunu anlayacaksın.
Genetik yapına da, şartlara da Allah'ın sana vermiş olduğu akıl ve iradenle karşı çıkabilirsin. Kullanmayı bilmiyorsan sorun sende. Sen kendini çok akıllımı sanıyorsun? Nohut kadar beyninle insanları dinden çıkarmayamı çalışıyorsun. Hele hele bu devirde? Birde gelmişsin matematik kavramlarla kendini yukarda göstermeye çalışıyorsun. Bak başkan Allah'ın sana verdiği aklı kullan git araştır. Ama yanlış şeyleri araştırma, git İslam'ı araştır, Kur'an mucizelerini araştır.
Kusursuz bir bedenimiz var öyle değil mi. Git aynaya bak. Her şey dört dörtlük. En basitinden git bir mandalinaya bak. Mandalina dilimli. Çünkü mandalina dilimsiz yenmez,. Allah diyor ki bak etrafına. Sırf kendini dini zorunluluklardan alı koymak için inançsız olmayı seçiyorsun. Yazıklar olsun sana. Git sakat birine, sonra kendine bak, bak ki haline şükredesin. Bacağı kırık bile Allah'a şükrediyor. Ya sen?