Arkadaşlar Merhaba,
Çalışmış olduğum iş yeri yönetim kurulu kararı alarak yaklaşık 30 küsür işçiyi ücretsiz izne çıkarma kararı almışlar. Karar yazısında corono virüsü yazısı ve şirin görünecek bir yazı yazmışlar. Elemanlarımızın sağlığını düşünüyoruz gibisinden bir kağıt düzenlemişler ve yaklaşık olarak 9 gün izne çıkarma kararı almışlar. Alo 170 hattına danıştım. Kimse size atacaksın diye diretemez,atmayabilirsiniz dedi. Departman müdürüme ben bu izni istemiyorum, benim rızam yok ve ben buna imza atmıyorum dedim. Departman müdürüm beni çok umursamadı. İşkur şubesine gittim, iş ilişkileri servisinden görüştüğümde 7 güne kadar izin verebilir,onunda ücretinin yarısını ödemek zorunda dediler. 170'e şikayette bulundum. Yönetim kurulu karar alıp beni işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymaması maddesine istinaden işten çıkarmışlar. 3. maddeden işten çıkarma olunca da tazminat hakları olmuyormuş.Herhangi bir ahlaksızlığım olmadı, departman müdürlerine küfür etmedim. Sırf bunlara itaat etmedim diye beni yanlış maddeye beyanda bulunup ahlaksız yavtası damgalayarak işten çıkardılar. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, maaşın yatmasını mı ? maaş yatınca dava mı açmalı mıyım, ne yapmalıyım bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini belirtirlerse memnun olurum