konuda bir sorun var interaktif vergi dairesine bakarsan vergi mıafiyeti şöyle fatura kesersin 70bin tlye kadar gelecek kdvsi vergiden düşer ama diğer türlü damga vergisi harici stopaj çıkar bu kadar çıkmaz
Hocam genç girişimci 3 yıllık vergi desteğinin işleyip islemedigini ogrenebilecegimiz bir yer yokmu vergi dairrsinden öğrenebilirmiyiz veya gitmeden siteden vs siteden veya e devletten baktim ama giremedim öyle bir şey . Vergi muafiyetinin isleyip islemedigini ogrenebilsem sorun kalmiyacak muhasebeci üstüme borç cikaramiyacagina göre demekki biseylerin vergisidir de işte onu bir ogrenemiyorum muhasebeciye soruyorum olmuştur diyor yahu oldu mu olmadı.
0032 gelir vergisidir
https://intvrg.gib.gov.tr/vergi_turleri_tr.html
10,29TL vergi için ise yaklaşık 100 TL kâr görünüyor. bahsettiğiniz teşvik konusunda detaylı bilgim yok ancak bu tahakkuka göre, kâr görünmüş ve vergisini istiyorlar.
Hocam 100₺ kar olabilir vardır . Şimdi baktım fatura kocanindan 3 satış var 100₺ felan karı vardir o civrlrda. Ama vergi muafiyeti olduğu için çıkmaması gerekmiyor mu. Birde bu yazdığınız 104₺ nin içindeki vergi sizin birde 132₺ yıllık gelir vergisi ödemesi var hangisi hangisinin anlamadım bi.
Hocam yıllık gelir vergisinin damga vergisi gibi vergi olan tarafını ödersin 122 TL dir katma değer vergisi ayrı onunda 58,8 TL Dir sadece vergi olan kısmı bunlardan yüksekse ödeyeceğin paralar büyük ihtimal vergi çıkmıştır sana
Yani sizin dediğiniz bu 132₺ lik yıllık gelir vergisi yazan vergi muafiyeti olsa bile yılda bir kere çıkacak diyorsunuz doğrumu anladım hocam
@hakyil;
@Vergiseldestek1; hocalarım vaktiniz varsa bilgi verebilirmisiniz rica etsem.