Merhaba, bir mobil uygulama geliştiriyorum. API ile veri alıp gönderiliyor fakat büyük bir sorun var, hız. Uygulama anasayfasında 4 adet alan var, manşet, manşet altı, hikaye, hikaye altı. Bu alanlarda hangi kategori olacağını bir sorgu ile öğreniyorum. Her alana da görsel ve post içeriği yazdırmak iki adet sorgu yapılması gerekiyor. Anasayfa her ziyaret edildiğinde toplam 9 adet sorgu dönüyor... Hepsi 500 ms sürse 4.5 saniyede anca işlemler tamamlanıyor... Sanırım ücretli yardım almaktan başka çarem yok.
Bu süreyi azaltmak için tek sorgu ile halletmeye çalışacağım. API'ı Wordpress'in veritabanı ilişkilerini anlayabilseydim kendim yazabilirdim fakat maalesef hiçbir şekilde anlayamıyorum çok karışık geliyor.... Harici bir api yazılsa ne kadar ücret çıkar? Bütçemi çok aşamam, virüs nedeniyle tüm param şu an borsada ekside. Makul fiyat verirseniz çok sevinirim.
Belirteceğim tablodan anasayfada hangi bölümde hangi kategori var öğrenilecek. (Anasayfada toplam 4 alan var) her alan için id'si öğrenilen o kategoriden 3'er tane içerik çekilecek. Çekilen veriler şunlar olacak:
- içerik id
- Title
- İçerik
- Yazı görseli (medium ve normal boyut)
- Yayın tarihi ("3 saat önce" şeklinde hazır fonksiyon verebilirim eklenmesi bir dakika sürmez)
- Kategori ismi (kategori id'den kolayca öğrenilebilir)
- Kategori id'si
- Yazar adı
- Yazar görseli
Bunlar json formatında ekrana yazdırılacak. Aşağıda bir örnek veriyorum, bu benim kullandığım bir yöntem.
Wordpress veritabanına hakim olan kişi tabloları çekip yukarıda bahsettiğim alanları alıp WHERE ile birleştirip çıkan sonucu ekrana yazdıracak.
[PHPR]
$ornek = array();
$ornek[] = array(
'id' => $data['id'],
);
$yaz = json_encode($ornek,JSON_UNESCAPED_UNICODE);
echo $yaz;Dediğim gibi sunucu ile haberleşme süresini azaltmam gerekiyor. şu an 4.5 saniye sürüyor ortalama.Makul bir ücret ile yardımcı olmak isteyenler pm atarsa sevinirim.[/PHPR]