Sungmert adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayar ya da modemle ilgili olduğunu sanmıyorum. Türk Telekom devlet elinden çıktıktan sonra lakayitleşti. Çevrenizde yeni hat bağlatan varsa dış hatta oynama yaparken bozabiliyorlar ya da dışarıdaki hat kabloları açıktaysa, hava da kötüyse gidebiliyor.

Ethernet varken bağlanıyor mu?

İlk önce internet sağlayıcınızı arayıp, sinyal hakkında bilgi alın.
Sadece internet ışığı yanmıyorsa;
Bu durumda sorun sizin modeminizde olabilir. Öncelikle DSL ışığı sabit yanıyor internet ışığı yanmıyorsa, sorun yüksek ihtimallle modeme atanan DNS sunuculardan kaynaklanıyordur.
Bilgisayarınıza el ile DNS atamak sorunu çözecektir. Ya da modem arayüzüne girip buradan DNS bilgilerini güncelleyebilirsiniz. DNS nasıl değiştirilir: DNS değiştirme linkinden öğrenebilirsiniz.
internet ışığı yanmıyorsa ilk olarak DSL ışığını kontrol edin. Bu önemli bir veridir. Sonra yukarıda anlatılan adımları uygulayın.

Sorun tam olarak bu. Ama nasıl çözebilirim

giray adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim şirket internetinde de oluyor, ağ kablonuzu ileri geri yapın geliyor ben genelde öyle yapıyorum geliyor
Sadece internet ışığı yanmıyorsa;
Bu durumda sorun sizin modeminizde olabilir. Öncelikle DSL ışığı sabit yanıyor internet ışığı yanmıyorsa, sorun yüksek ihtimallle modeme atanan DNS sunuculardan kaynaklanıyordur.
Bilgisayarınıza el ile DNS atamak sorunu çözecektir. Ya da modem arayüzüne girip buradan DNS bilgilerini güncelleyebilirsiniz. DNS nasıl değiştirilir: DNS değiştirme linkinden öğrenebilirsiniz.
internet ışığı yanmıyorsa ilk olarak DSL ışığını kontrol edin. Bu önemli bir veridir. Sonra yukarıda anlatılan adımları uygulayın.

Tam olarak sorun bu. Ama nasıl çözebilirim bilmiyorum