Fatihh41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam normalde 3 katlı maske yani FFP3 anlamına geliyor, büyük ihtimal ile FFP3 olan maskede N95 dir yani normalde bu olaylardan önceki satış fiyatı bile 5-8 TL arasındaydı.. O maliyetin bile altına satması ilginç muhtemel dolandırma olabilir.
Aman hocam, etrafa yanlış bilgi veriyorsunuz. 3 katlı maske neree, FFP3 nere İkisi birbiriyle alakasız, sağa sola böyle anlatmayın lütfen Farkları hakkında detaylı bilgi verebilirim isterseniz.

clogens adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ortada çok yanlış bilgilerin dolaştığını düşünüyorum korumuyor deniyor da neye göre bunu söylüyorlar anlamış değilim sağlık bakanlığı da açıklama yapmış yok tuzlu su ile ağızı çalkalamanın bir faydası olduğuna dair bir kanıt yoktur kanıt olmaması önlem almamak anlamına gelmiyor ben maske kullanılmasından yanayım hele ki şuan ki durum da kullanmak gerek. Çoğu doktor da 3 katlı maskeleri kullanın diyor diğerleri işe yaramaz diyorlar şuan adamlar toz maskesine virüs maskesi diye isim verip fpp1 fpp2 maskeleri 40 50tl satıyolar asıl gereken 3 katlı maske kanımca.
Şuna göre korumuyor: Her maskenin geçirgenliği aynı değil. Coronavirüs'ün bulaşabildiği partikül boyutunu filtreleyebilen maskeler, Amerikan standardına göre N95 ya da Avrupa Birliği standardına göre FFP3 olan maskeler. diğerlerinde (3 katlı, FFP1, FFP2 vs.) fiber doku arasındaki boşluk, coronavirüsün tutunabileceği partikül boyutundan daha büyük olduğu için, tam koruma sağlamaz. Kaldı ki şu an piyasada fahiş fiyata satılan maskelerin TAMAMI tek kullanımlık maskeler, ömürleri 7-8 saat. Sonrasında koruma sunmuyorlar. 3 katlı maske dediğiniz de coronavirüs'ün geçebildiği maskelerden biri.

Webgelistirici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam merak ettim corona virüs karşı koruyan maske konusunda bilgi verirmisiniz. Bence bu tür maskeler hasta olunduğunda takılması gereken maskeler kendinizde olan herhangi bir hastalığı karşı tarafa geçirmemek adına. Şuanda üretimini yaptığımız bir ürün var bizim bez maske 2 kattan oluşan ve içerisinde hani flitre özelliği göre bir sistem varya aslında:-) bu pahalıya satılan maskelerde çok ucuza aldıkları bir ürün var bizim maskemiz tamamen doğal ve dezanfekte edilebilecek bir ürün
Bi üstteki alıntıda açıklamaya çalıştım biraz.