Eğer 1 yıl içerisinde 28 bin liralık bir kazancınız olmuşsa yüzde 20 lik vergi dilimine girersiniz ve 28 bin liranın yüzde 20'sini vergi olarak ödemeniz gerekir. Eğer bu kazancı uzun zaman önce yaptıysanız ekstra olarak ceza alıyosunuz ve bugüne kadar ödemediğiniz günler için gecikme zammı geliyor bunun üzerine. Normalde bu şekilde işliyor.

Ekstra cezaya itiraz ederek yüzde 95 ini düşürtüyosunuz yani genelde itirazı olumlu değerlendirip sadece cezanın yüzde 5 ini alıyolar ama gecikme bedeli için böyle bir uygulama varmı bilmiyorum.

Vergi memurları ile görüştükten sonra bu konularda bilgisi olan bir mali müşavire danışın derim.

Benim normalde şahıs şirketim olduğu için vergi mükellefiyim aynı zamanda youtube kazançlarımında vergilerini yüksek bir şekilde ödüyorum. Malesef yüzde 27 lik vergi dilimine giriyorum ve youtube dan kazandığımın neredeyse üçte birini devlete ödüyorum. Devletin kasasında para kalmadığı için internetten para kazanan insanları ciddi şekilde araştırıyolar bu nedenlebu şekilde para kazanan veya geçmişte kazanmış olanlar mutlaka bu vergi olayını ciddiye alsın ve bi şeklde vergilerini ödesinler sonra ceza, gecikme bedeli vs epey yüksek miktarlar ödemek zorunda kalırlar.