Merhabalar,
Bildiğiniz üzere telif hakları internet dünyasında çok dikkat edilmese de önemli bir sorun.
Bu konu hakkında yeterli bilgi olmadığını ve hepimizin bu başlık üzerinden bilgilerimizi paylaşabileceğimizi düşünüyorum, bu şekilde geniş bir arşiv oluşturabiliriz.
Creative Commons olarak adlandırılan bir lisans çeşidi var, ben genellikle sitemde bu lisansla etiketlenmiş fotoğrafları kullanıyorum, bunun sebebi ise tahmin edeceksinizdir ki kazanç sağlayacağım bir site çalıştırıyorum ve telifle ilgili sorunlar yaşamak istemiyorum.
Lakin benim bir sorum var.
Kişilerin sosyal medya hesaplarında paylaştıkları fotoğrafların lisansı nedir? Örnek olarak bir oyuncunun kendi hesabında paylaştığı kişisel fotoğrafını sitemde kullanabilir miyim?
Bir diğer sorum dizi veya filmlerden erkan görüntülerinin paylaşılması herhangi bir lisans ihlaline sebep olur mu? Yarın bir dizi hakkında ve bir müzik grubu hakkında iki yazı paylaşacağım. Diziden kesitler, oyuncuların fotoğrafları, şarkıcının fotoğrafları gibi görsel unsurlar eklemek istiyorum fakat bunların yasal zeminde ne gibi sınırları olduğunu bilmiyorum, umarım cevap verebilecek birileri çıkar.
Lütfen "paylaş ne olacak ya" cılar yorum yapmasın, her şeyi kitabına göre ilerletmek istiyorum, sadece bilgisi olan arkadaşlar bilgileri dahilinde cevap verirse daha sağlıklı olacaktır.
Herkese teşekkürler.