1k küsür gösterime 8k küsür reklam gösterimi olmuş. tavsiyem sayfalardaki reklam sayısını düşürün. ne kadar fazla olursa tbm o kadar düşer. bu durum insanların sürekli reklam görmeden sayfada dolaşmalarını da sağlar, kullanıcı deneyimi açısından iyidir sitede geçirilen süreyi artırabilir.
klasik spamcılar gibi boş içeriklere tek görsel koyup max reklam üzerinden gelir kovalıyor olsaydınız bu öneriyi yapmazdım ne vursanız kâr ama özgün site mantığıyla elle çalıştığınız için bu tarz bi reklam yönetimi daha sağlıklı olabilir. 1-2 hafta test edin beğenmezseniz neticeyi eski haline çekersiniz. bol kazançlar.
ben de sayfalama yoluyla çalışıyorum. her sayfamda en üstte 1 adet, footer da 1 adet, 1 adet de footer altında eşleşen reklam mevcut o kadar. neticesi bol reklamlı halinden pek farksız değil. hemen çıkma oranında büyük ölçüde düşüş yaratıyor. reklam fazlayken oran 75-85 arasıyken az reklamda oran 55-70 arası.
Öneriniz için teşekkür ederim. Şöyle bir durum vardı.
Reklam dengesi normalde bende %85 di... bu sonuçlar bu değerlerde... 2 gün önce ayrı bir test yaptım... Reklam dengesini %54 e çektim ve reklam sayısını değiştirmeden düşürdüm. Şuan % 100 olarak test yapıyorum.
Söylediğinizde haklısınız. Reklam dengesini % 50 lere tekrar çekeceğim.
Not: Reklam dengesinin oranı azaldıkça kullanıcının çerezleri ile alakalı reklamların çıkma oranı artıyor. Haliyle reklam sayısı çok olsa bile reklam doluluk oranı azaldığı için reklam gösterimi de azalıyor.
to yükseltmek için ne yapılabilir?
To yu düşürmeye çalışıyorum hocam ben. Yükseltmek istemiyorum. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi çok reklam gösterimim kullanıcıyı siteden soğutur.
Hocam makale olayını nasıl hallediyorsun?
Forumda satılan birinden aldım ama pek faydası yok.
Yani belirli süre sonra hesap kısıtlama yiyor..
Önerin nedir
Makalelerimi kendim yazıyorum. Türkçe olarak 50 -100 kelime arası yazıp translate ediyorum. Makaleyi yazarken kullanıcıyı sıkmayacak şekilde yazıyorum. Yani sadece konu ile alakalı az öz kelime. Basit cümle ile yazıldığında translate anlaşılabilecek şekilde çeviri yapıyor.