Olabilir bu işler biraz komplo teorisi gibi geliyor ama ben de Ekşi'de yazılan entry sonrasında iyice kıllanmıştım.
Adam geçen yıl nisan ayında hiç salgın falan bir şey yokken ABD'de bulunan bir ilaç firmasının sahibi olan Türk ile görüştüm, gelecek yıl ipin başını Bill Gates gibi isimlerin çektiği bir salgın çıkacak yazmış. Devletlerin de bundan haberi var hatta Türkiye küresel salgın için mayıs ayında genelge yayınlamış.
İlk başta hadi canım diyorsun ama adam entry güncellemesinde Bill Gates'in Afrikalı çocuklar üzerinde aşı yaptığına değinmiş. Eşiyle birlikte sağlık vakfı kurmuş. Ben böyle insanlara hiç güvenmem. Deli gibi servetin içinde bu adamlar kimsenin iyiliğini düşünmez. İyilik düşünecek olsalar önce kendi vatandaşlarını toparlarlar. Afrika korunmasız her şeyin denenebileceği bir kıta. Hatta çocukların hasta olduğuna dair haberler vardı.
İşin en başını ise İtalyan mafya Steve Bannon çekiyor demiş. Wuhan şehri Çin Hükümeti'ine muhalif şehir demiş, İran'daki tutulan milletvekilleri muhalif demiş, İtalya'daki yaşlı kesmin çok yayın şekilde ölmesinin sebebi Steve'in isteği demiş de demiş. Bill Gates'in artık danışman olarak devam edeceği demesi falan tüm bunları ele alınca mantıklı gelmiyor değil.
Ama geçen TV8'de Oytun adında bir doktor konuştu. O da Wuhan Ekvator çizgisinde böyle virüsler çok olur orada dedi. Yarasanın kendini korumak için içindeki virüsü salmak gibi özelliği varmış. Bunları da düşününce diğeri de mantıksız geliyor. Garip işler vesselam.
https://eksisozluk.com/pandemi--8942...uthor=zaharoff
İlgili entryler
İşte bu çok ilginç. Ayrıca ekonomist kapağınıda salgın olarak yorumlayan biri vardı. Bu iş çok ilginç bir yere gidecek ama hayırlısı.