Ziraat Bankası şubelerine altını fiziki olarak götürebiliyorsunuz, eksperlerce değeri hesaplanıp (güncel ALIŞ KURU üzerinden) hesabınıza GRAM değeri ile kaydediliyor ve hesabınızda görüyorsunuz, arttıkça da kazanırsınız dolayısı ile. Çekeceğiniz zaman da nakit olarak çekebiliyorsunuz güncel SATIŞ KURU üzerinden.
Bankaya altını götürmekten ziyade kapalıçarşı esnafında altın ı nakde dönüştürmek daha mantıklı olacaktır kur biraz daha fazla oluyor, devamında ziraat a geçip hemen altın hesabı açıp tl cinsinden yatırımınızı yaparsınız, dedigim gibi hesabınızda GR. olarak görüneceği için o saatten sonra TL ile işiniz kalmıyor ta ki çekene kadar. Altın Hesabınızda bakiye örneğin 122,2 gr seklinde görünüyor
*Her bankada aynı
anladım hocam çok sağol. Geçen hafta aldım 545 TL den şimdi 500 TL olmuş. Elde biriktirmek riskli bankada olsun hiç olmazsa güvende olur.
Anlamadığım bir diğer konu şimdi ben altın hesabı açarsam internetten altın hesabım üzerinden altın mı alsam daha iyi olacak yoksa elden alıp bankaya götürsem mi? Yani her seferinde al götür yapsam mı yoksa internet üzerinden alsam mı benim açımdan daha iyi olur