Yaptığınız işlemler hem işlemciye hemde ekran kartına yük bindirir, sistemi komple ele aldığımızda en büyük darboğaz ramlerde görünüyor. Ekran kartı veya işlemciden önce ram upgrade yapmanızı öneriyorum. Ramlarinizi 8+8 yapıp performansınızı kontrol edin, eğer sorun yaşıyorsanız sorun işlemci düşüşünde olduğu anlaşılacak, sonuçta ekran kartınız değişmemiş en azından eski performansını vermesi lazım.
İllaki ekran kartı takviyesi yapacaksanız SLI 2 ekran kartının tm gücünü kullanabileceğiniz bir yöntem değil, 2 kartlık güç tüketip 1.5 ekran kartına sahip olmuş oluyorsunuz. Onun yerine tek 970 / 1060 alsanız performansı daha tatmin edici olacaktır.
Ekran kartı konusunda en temel sorunun cevabını buldum aslında teşekkür ederim. SLI pek önerilen bir yöntem değil sanırım hele ki benimki gibi eski sistemlerde hiç mantıklı gelmiyor ( ram ve işlemci gibi öncelikler varken ).
Elektrik tüketimi de artık azımsanmayacak seviyeye geldi, daha da beslemeye gerek yok

İlk öncelik ram yüklemesi o zaman..
Kurulumdan kaynaklı bir sorun olabilir ancak olduysa yazılımsal değildir montaj hatalı olmuş olabilir. VFX ve animasyon işiyle uğraşıyorum demişsiniz ama RAM'e mi grafik işlem gücüne mi daha çok ihtiyacınız var bilenlerin bunu söyleyebilmesi için biraz detay vermelisiniz. Bir de kullandığınız sistem her halükarda çok eski kalmış, belki satıp 1500 yerine üstüne 2500-300 gibi bir rakam koyabilirseniz güncel bir sistem toparlayabilirsiniz, bunu Mac alsam da güçlendirmem gerek dediğiniz için öneriyorum.
Aslında hepsine ihtiyaç var diyebilirim..
Benim işim Ekran kartı olmadan, güçlü bir işlemci olmadan ve bunlara orantılı ram olmadan yürümez.
Çok güçlü, çok kötü, iyi ekran kartlı, kötü işlemcili iyi ekran kartlı, düşük ramli vs vs aklınıza gelebilecek her sistemde çalıştım en güzeli hepsinin güçlü olduğu sistemdi.
çift xenon işlemci + quadro ekran kartı ile de çalıştım ( efsane )
Yeni sistem toplamak demek ( bu bilgisayarı dolar 3 iken toplamıştım 4.5K'ya gelmişti )
şuan sadece işlemci 2.5K
sadece ekran kartı 2 K civarında olacaktır.
Anakart, kasa vs değişimini toplu halde hesaba katarsak 2. mac parası çıkacak