hükümetin attığı adımların çoğunu onaylamayan biri olarak bu kararın altında iyi niyet olduğunu ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Elma ile armutu karıştırmamız gerekir. Bu tarzdaki salgın durumlarında, mutlak bir tecrit büyük nüfuslarda çok mümkün değil, en azından hemen böyle bir karar almak kolay değil ancak öncelikli olarak keyfi olan uygulamalarda kısıtlama getirilmesi oldukça yerinde bir karar. İnsanların önemli bir kısmı işlerine gitmek gelmek durumundalar tabi ve bunun tümüyle askıya alınması çok daha olağanüstü bir hal olana kadar pek olası değil ama keyfi toplanmaların hepsi yasaklanabilir. Maalesef bu durumundan maddi olarak çok ciddi zarar görecek insanlar var ancak alınabilecek en sıkı önlemler ivedilikle alınmazsa, aynı kişiler belki bir kaç hafta ya da ay gecikmeyle ama eninde sonunda aynı şekilde belki de geri dönüşü daha zor ve büyük maddi hasarlar alacaklar. Tabi ki hükümetlerin de bu durumlarla ilgili ekstra kriz yönetme yolları olmalı. Özel mülkler için kira ödememe gibi bir durumun söz konusu olabileceğini sanmıyorum çünkü devlet bir şahsın malının durumu ile ilgili karar verme yetkisine, kira alıp almayacağını söyleme hakkına sahip değil bence ancak kendi üstüne düşeni yaparak, uzun süreli şekilde SGK ödemelerini durdurabilir, bankalara yaptırımda bulunup diğer ödemeleri erteleyebilir v.s. Durum gerçekten hem sağlık açısından hem de ekonomik yönden oldukça vahim ama bu işi en az zararla atlatmak için herkesin bu tip girişimleri desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.

15-20 gün öncesine kadar, mutlaka bir şekilde etkileneceğimizi bilsek de şu anda bulunduğumuz duruma yaklaşacağımızı bile ön görmediğimiz şekilde maddi zarara uğramış bir turizm şirketi sahibi olarak ve bu zararın altından kalkmak için yeterli birikimim olmamasına rağmen, uçuşların durdurulmuş olmasını desteklediğim gibi bu işi de kendi adıma destekliyorum.