Ram yeteriz kalıyorsa ne olacak peki birşeyler diyecem ama demeyim ve ayrıca bildiğin konuda yorum yap anlaşılan bilmiyorsun gereksiz biri olarak cevap yazmıssın. Sorgulama çok olursa ram yetrsiz kalırsa bu hatayı verir. Burda anlatmak istediğimiz budur. Olayda log ları temizlemesiyle çözülen olaylardır. Resimlerin silinmesiyle bu kadar kasmaz makine. Aynı şekilde olan olayı biz aynı siteyi başka makineye taşıyarak çözdükki burda çok değerli bir abimizde şahidimiz oldu.
Size, Internal 500 Error hatasını yaratabilecek onlarca sebep sayabilirim, hepsi yılların verdiği birikim/tecrübe ile oluşmuştur. Sizin gibi bir olay yaşayıp ezberden konuşmakla olmaz. Ram diyorsunuzda ben konu sahibi arkadaşın VPS kullandığını bile
düşünmüyorum. Basic seviyede hosting/reseller kullandığını düşünüyorum. Konu sahibi, "
klasörü sildim ondan sonra oldu" demiş. Sorunun kaynağı soruda gizli. Başka yerlerde aramaya gerek yok. Donanımsal değil yazılımsal. Wordpress sistemi "
wp-content/uploads" klasörü altındaki her resmin isim, tarih gibi bilgileri ile beraber kendi veritabanında bir tablonun altında tutar. Eğer siz fotoğrafları klasörden manuel silip, WP veritabanından kaldırmaz iseniz bu tip sorunları yaşabilirsiniz. Konuda benden daha önce cevap veren birkaç kişi de dahil olmak üzere yapacağı ilk iş "
ramlere bak ramlere" önerinize uyarak
-daha önce hiçbir soru sormadan tamamen tahmini VPS/VDS/Dedicated kullandığını baz alarak bu öneriyi yapmış olmanızı da es geçemeden- sunucusunun RAM miktarını arttırması
SORUNU ÇÖZMEYECEKTİR. php.ini dosyasından, .htaccess dosyasından
error_reporting=ON yaparak veya wp-config.php dosyasında
define( 'WP_DEBUG', true ); ekleyerek/değiştirerek önce hatanın ne olduğunu tespit etmesi ona göre çözüm sunmanızı öneriyorum. Ki tecrübelerime göre ilk yapması gereken "
%95 ihtimalle" kullandığını düşündüğüm Wordpress'in herhangi bir
cache eklentisini flush yapması yani önbelleği boşaltmasıdır. Eğer sorunu çözmez ise diğer arkadaşlardan birinin önerdiği elle sildiği dosyaların veritabanındaki karşılıklarının da silinmesi için "
gereksiz db kayıtlarını temizleyen" bir eklenti kullanarak bu temizliği yapması yönünde önerim olur. Bu da çözmez ise konu sahibi bana ulaşırsa sorununun kaynağı olabilecek 15+ tane daha ihtimali sırasıyla iletip denettirebilirim. Bu dediklerimde çözmezse "ramlere bag remlere" önerinizi uygulayabilir. Teşekkürler.