Lütfen benim paylaşımlarımla meşgul olmayın. Muhatabım olamazsınız.
Merhaba,
Şahsi kanaatim defterlere kaydı olmama ile defter tutmama nedeniyle kayıt olmaması veya kayıtlı mükellef olmaması nedeniyle defterleri bulunmaması açısından varlık barışında bir fark yok. Çünkü bu müessesenin amacı kayıt dışı olan varlıkları ekonomiye kazandırmaktır. Dolayısıyla buradaki defterde kaydı olmaması geniş yorumlanır. Bu hukuki yorum tekniklerinden biridir.
Diğer taraftan pratiğe gelince, elimde hem vergi dairesinde hiçbir kaydı olmayıp da yararlanan hem de basit usule tabi mükellefiyeti bulunup da yararlanan var.
Dolayısıyla Defterdar beyin söylediği gibi inceleme yapılamaz.
Bilgiler netleşsin, forumda bu uygulamadan yararlanacak olanlar varsa soru işaretleri giderilsin diye soruyorum, vergi dairesinde hiç bir kaydı olmayan kişi yararlanırken 1 günlükte olsa deftere tabi mükellefiyet açılıyor mu ? yoksa potansiyel mükellefiyet üzerinden mi işlem yapılıyor ? Önceki mesajlarınızda maliyenin görüşünün yanlış olabileceğini , bu şekilde mahkemeden dönen çok karar olduğunu belirtmişsiniz. Çok haklısınız ,zaten bu konuda yargı kararları ve aldığımız sonuçlar oldukça fazla... Ancak değerlendirildiğinde özelge veya defterdarın söylediği hatalı bir karar olabilir mi ? Kanunun üstünlüğü burada aleyhimize sonuç verir mi ? Saygılarımla.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0190802-13.htm
Verdiğiniz tebliğ dışında bende başka bir tebliği ekliyorum. Benim dediğim gibi bu kanunda inceleme tarhiyat yapılamaz hükmünden yararlanmak için iki şart var. Bu şartlar adsense'de karşılanmıyor daha önce bunu açıkladım.
Madde 13'de kalın puntolarla yazılan yere bakarsanız verginin vadesinde ödenmemesi veya diğer şartların yerine getirilmemesi halinde vergi aslı + gecikme zammıyla birlikte talep edebileceklerini ve takip tahsilinin yapılabileceğini belirtmişler.
Dediğim gibi inceleme tarhiyat yapılmasının önünde engel yoktur. Gerçi şimdi konu sahibi yine diyecek ki ben tebliğe bakmam
Üst mesajlarda 7143 sayılı kanunun tartışıldığını gördüğüm için direk oraya baktım, Attığınız tebliği ve ilgili kanunu inceleyip dönüş yapacağım, değişiklikler olabilir. teşekkürler.