yunusdm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle hayırlı akşamlar diliyorum bu yazıyı telefondan yazıyorum hatalı vs yazilmissa afola
Bu sorularım yüksek hitli film site sahiplerine ve geçmişte isletmis abilerim ablalarım cevaplarsa sevinirim
1. Film sitesi açmak istiyoruz ekip olarak wordpress mi yoksa film site scripti mi kullanmaliyiz önerileriniz nelerdir
2. Siteye özgün film ekleyecegiz ozgunden kasıt film makale açıklaması yazarımız yazacak özgün resim vs
3. Alan adını hangi firmadan almalıyız + hostingi nerden almalıyız (Türk sunucu hariç anladınız)
Alan adı ve hosting firmasını aynı yerden mi ayrı yerlerden mi alalım ++ maliyet ne olur
3. Admin panel girerken Türk ip girsek sıkıntı olur mu film yükleme falan
4. Aylık 300 - 400 tl garanti seoya verebiliriz sizce tanıtım yazısı mi alalım yoksa backlink mi
5. Reklamları nerden alacağız
6. Diyelim battık ifşa olduk anlamında sonumuz ne olur
7. Site ne zaman toparlar iyi Hit sıfırdan açmayı düşünüyoruz iyi gelir varmı ilerde
Buraya kadar okuyan arkadaşlara hürmetler sırasıyla cevaplarsaniz sevinirim tekrardan iyi akşamlar
Öncelikle hayırlı olsun, yasal sorumluluklarınızı bildiğinizi varsayıyorum ve hatırlatıyorum; yasadışı bir işte hapis cezası alabilirsiniz, dikkatli olun. Sorularınıza cevap vereyim ayrıca:

1- Wordpress eğer çok kaliteli bir script kullanmayacaksanız idealdir. (Farklı temalar, eklentiler vb. sebebiyle tercihimdir lakin scriptiniz tasarım ve teknik bakımdan sağlamsa site kimliğinize pozitif katkıda bulunur)
2- Film kapağına ve filme kendi filigranınızı koyup yayınlarsanız özgün olursunuz(başka sitenin reklam ve duyuruları olmamalı) Ayrıca açıklamalar diğer sitelerden alınmak yerine özgün bir içerik üreticisi tarafından üretilmeli.
3- Yabancı registrar'lardan alanadı almanızda sıkıntı yok ama filmlerinizi koyacağınız sunucu büyük ihtimalle kapatılacak çünkü terabaytlarca dosya olacaktır, mümkünse kendi sunucunuzda barındırın ve CDN kullanın. (İsviçre sunucu önerimdir)
4- Sunucu sizinse başka bir ülkenin kanunlarına tabi olduğunuzu belirttiğiniz sürece sıkıntı yok. Değilse hükümet erişim kayıtlarınızı sağlayıcınızdan isteyebilir ve alablir.
5- İkisini beraber almanız daha iyi, ayrıca youtube kanalları ve instagram sayfalarına reklam vermeniz tanınırlığınızı arttıracak.
6- Büyük sitelerin sponsorluk formları veya iletişim adreslerinden iletişime geçerseniz sponsor olacaklardır.
7- Telif hakları dışında aldığınız reklamlar yüzünden hapis cezası alabilirsiniz. (Sunucunun bağımsız olması ve bildir-kaldır yönteminin uygulanması bu ihtimali azaltabilir)
8- Reklamlardan iyi gelir elde edebilirsiniz, verdiğiniz reklamların sonunda alanadınız akılda kalıcıysa 3-6 ay içerisinde kitleniz oluşmaya başlar.