Merhaba arkadaşlar..
Bir akrabamızın p9 lite 2017 cihazı var.Şifreyi unutmuş parmak iziylede açılmıyor.İçerisinde resimleri falan var format atmadan almak istiyor.
İnternette biraz araştırdım güvenli modda falan açmayı denedim ama android sürümü yüksek olduğundan sanırım bir türlü güvenli modda açamadım.Konuyla ilgili bilgisi arkadaşlar varmı ?
Öncelikle geçmiş olsun, yapılacak işlemler altta mevcut lakin tecrübeniz yoksa bir telefoncuya götürmenizi veya Ankara'daysanız bana getirmenizi tavsiye ederim, ücrete gerek yok.
Verilerin silinmeden sıfırlanması için kurtarma modunda açmanız gerekiyor(recovery mode, ayrıca bootloader kilidini açmanız da gerekli) daha sonra bir SD kartın içine koyduğunuz özel kurtarma modu yazılımını yüklemelisiniz. Yükleme bittikten sonra yeni kurtarma moduyla telefonu başlatın. Dosya yöneticisinden dosyaları silin ve telefonu normal bir şekilde kullanmaya devam edin.
/data/system klasöründe bulunan kilit dosyaları, silinebilirdirler.
- password.key
- pattern.key
- locksettings.db
- locksettings.db-shm
- locksettings.db-wal
eskiden telefonlara Root atıp locksettings.db veya
gesture.key diye bir dosya vardı onu silince rahatlıkla Telefona erişebiliyoduk bunu yapmak için Telefonu TWRP yardımıyla çalıştırsan dosya konumundan silsen yeter fakat diğer arkadaşların da ne diceğini merak ediyorum
Özel kurtarma modu yeter(custom recovery örneğin twrp cwm vb.)
Key dosyalarını tam liste attım hocam, doğru hatırlıyorsunuz