Bu konu şakaysa komik değil ciddiyse vahim. (geçen gün bu ve benzeri durumlarla ilgili bir konu açtım silinmese alıntılardım, orda da başladı bir kıyamet senaryoları silsilesi önünü kesemiyoruz psikolojimiz bozulacak temalı konuşmuştum.) Üşenmedim doğru bilgiye nasıl ulaşılır en basit teknikleri ile aktardım.
1) Google'a konu ile ilgili ana kelime yazılır, öğrenilmeye çalışılan durum gündemdeyse
Haberler sekmesini seçmeseniz dahi tablolar gelecektir.
2) İlk sıradaki sitenin en çok hiti alan veya daha doğru bilgiyi daha düzgün şekilde aktaran bir site olduğu için ilk sırada olduğunu düşündüğümden ona tıkladım.
*Aaa o da nesi konuyla ilgili bir
BİLGİ edindim, içimi rahatlatması adına bir sonraki paragrafı da okuyorum.
*Evet tutarlı yanıtlar almaya devam ettim ve bu makaleden tatmin oldum. Ancak çoğu zaman doğru bilgiyi bu kadar hızlı bulamayabilmekteyiz, bu sefer şanslıydık...
3) Yanıtlar beni tatmin etse de bir bakalım elin ecnebisi bu konu hakkında bir şeyler yazmış mı diyor ve araştırmaya koyuluyorum. (araştırma dediysem de az önceki kelimenin yanına bir yeni etiket ve yabancı bir haber kaynağının adını eklemekten öteye gitmeye gerek duymuyorum, çünkü zaten önemli ve talep gören bir konu varsa 1. görseldeki şekilde ağırlayacaktır Google beni.)
*Ohh neyse ki gündeme giremeyecek kadar önemsiz bir konuymuş. Neyse en azından yaptığım ilk aramada bir şeyler öğrenmiş oldum...
Toplamda araştırmak, okumak, yorumlamak ve emin olmak 1 dakikamı alıyor ve 29 nisanda en azından bir meteor sebebiyle ölmeyeceğimin bilinciyle huzur içinde uyuyorum.