şöyle açıklama getireyim hocam
ölen kişinin adı : Engin
Eşinin adı: Meryem
Ölen kişinin kız kardeşi: Aynur
Bununla evli olan Mehmet.
Engin ölmeden önce ablası, ev almak istiyor banka buna kredi vermiyor sigortalı çalışan Engin den rica ediyor. Engin de bankadan konut kredisi çekiyor. Hali ile konut tapusu Engin adına. Ödemeler ise eniştesi tarafından yapılıyor 1 yıl boyunca. Engin trafik kazası geçiriyor ve vefat ediyor. Banka hayat sigortası nedeni ile konutu ve bugüne kadar ödenen meblayı, varise yani eşi olan Meryem e veriyor. Bu kez, Meryem ile Aynur bir birine giriyor ev bizim hakkımız diye. Aradan 2 ay geçiyor ve boş bir senet kağıdına 200 bin TL değerinde Engin'in imzası olan (imzaları karşılaştırdık taklit olduğu %70 üzeri) bir senet çıkıyor. Senet üzerinde engin ve Mehmet'in adı geçiyor. Tahminlerimize göre bunu sonradan ev, Meryem e geçtiği için yapmışlar. Senet icraya gelmiş ve Meryem de dul kalması ve 1 yaşındaki kızı ile tek kalması nedeni ile haklarından vazgeçmek istemiyor. Gel anlaşalım demesine rağmen karşı taraf, maddi olarak destek vermeyeceklerini belirttiler ve hali ile evin değerindeki bir tutarı sahte evrak ile icraya vermişler.
Şimdi, yarın avukata vereceğiz bu evrakta sahtecilik suçundan, eşi ile konuştum. Engin kesinlikle boş senete imza atmaz diyor yani imza takliti var gibi. Senet üzerine baktığımızda 2. bir isim daha var. Bu isim de Mehmet'in akrabası çıkıyor. Bir nevi seneti ona vermiş gibi.
İcra kağıdında ise yasal faizi dahilinde 217 bin yazılı ve Meryem, kızı ve Mehmet'in bu borçtan sorumlu olduğu belirtiliyor. Bizim aklımıza Mehmet, çok uyanıklık yapıp, ben de bak zarardayım ayakları yaparak evin değerinde fifti fifti olayına getirecek gibi.
Böyle ise Mehmet'in konut kredisi için yaptığı ödemeleri de Meryem ödemeli onlara... Sahte evrakla iş çevirmek önemli bir suç, cezası da var. Fakat Meryem Mehmet'in ödemelerini de iç etmeye kalktı ise o da haksız o noktada. Engin'in ölümü, hayat sigortası vesilesiyle Meryem'e önemli bir maddi kazanç sağlamış. O kazançta karşı ailenin payı var mı? Hayat sigortası primini de Mehmet ödemiştir kuvvetle muhtemel. Biraz karışık ama ben Mehmet'in yerinde olsam ödediğim her parayı faizi ile ister, fazlasını istemezdim. Bu durum maddi açıdan Meryem için fazlasıyla iyi olur zaten.