EdgeBear adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Araştırmadan konuşmuyorum tabi, genellikle oradaki tabir mecazidir, örneğin Allah yerdedir diye ayetler de var.
O anlam, yeri işitir, melekleri de yerdedir manasındadır.
Gökten yeri kontrol eder manasına gelir, okuduğum birçok İslami kaynakta da bu vurgulanır.
Ama gerçek olan Allah'ın 7 kat göğün üzerinde Arş'ta tahtında oturduğudur ve 8 meleğin de omzunda Allah'ın tahtını taşıdığıdır.
Ama işte bu bana manasız gelir, çünkü bir yaratıcı var ise, bu yaratıcı gördüğümüz alemde olamaz.
Neyse, çok uzun bir konu ama zaten biraz düşününce anlatmak istediğim anlaşılabilir.
Şahsen eğer bir Tanrı var ise o, başkalarının onu taşımaya ihtiyacı yoktur.
O zaman Tanrı'nın tahtını taşıyan melekler tahtı bırakınca tanrı yere mi düşecek.
Ve neden Arap kültüründe olan kralın tahta oturması ve kölelerin kral tahtını sırtında taşımasıyla Tanrı aynı şekilde yaşasın ki.

"Ama gerçek olan Allah'ın 7 kat göğün üzerinde Arş'ta tahtında oturduğudur ve 8 meleğin de omzunda Allah'ın tahtını taşıdığıdır."

Bir müslüman olarak cevap vereyim benim inancımda böyle bir tez yok hocam haberiniz olsun.Yani karşı tez savunurken önce bence gerçek islamiyeti öğrenmeniz gerek.Aksi takdirde kendini müslüman zannedenlerin tuhaf düşünceleriyle boşu boşuna boğuşmuş olursunuz.