EdgeBear adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumda seni takip ettiğim kadarıyla gençsin, ama inan ki bu işler bu kadar basit şeyler değil.
Sen diyorsun ki Tanrı yarattığı içerisinde olamaz. Ama Kuran'ın Allah'ı kendini ben 7 kat göğün üzerindeyim diye her yerde tasvir eder.
Dini sorgulayan ateist, agnostik vb. gibi insanlar emin olun hepinizden daha çok dini kitapları okur.

Türkler de eskiden gök tanrıya inandığı için İslam tanrısının da gökte olduğundan dolayı İslamı bu yüzden kabul etmişlerdir.

İslamdaki Evren modeli budur;
1 - Şüphesiz ki rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa istivâ eden... A'râf Suresi - 54
2 - Görmediniz mi, Allah yedi göğü birbiriyle ahenktar olarak nasıl yaratmış! Nûh Suresi 15. Ayet
3 - Allah gökleri gördüğünüz gibi direksiz yaratmış, sizi sallar diye yeryüzüne sabit dağlar koymuş; orada her türlü canlıyı yaymıştır. Gökten su indirip orada her hoş çiftten yetiştirmişizdir.
4 - "Rahmân, Arş'a istivâ etmiştir." (Tâhâ 5)
5 - Andolsun, Biz en yakın olan semayı (dünya göğünü) kandil (misali yıldızlar ve gezegenlerle) süsleyip-donattık ve bunları(n bir kısmını), şeytanlar için taşlama taneleri (rücum) kıldık. (Her gün görevli meleklere dağıtılan kader programından kulak hırsızlığı yapıp, gaybı biliyor havası atarak insanları saptırmak isteyen kötü cinnleri kovalayıp uzaklaştırmak üzere “yıldız kaymasını” kullandık.) Ve onlar için çılgınca yanan alevli ateş azabını hazırladık. Abdullah-Ahmet Akgül Meali - Mülk Suresi 5. Ayet
6 - Melekler de semânın etrafındadırlar. O gün Rabbinin arşını, üstlerinde (boyunlarında) sekiz melek taşır.

Muâviye İbnu'l-Hakem es-Sülemî anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e gelip:

"Bir cariyem var, çoban olarak çalıştırıyor, koyunlarımı otlatıyordum. Yakınlarda bir koyunumu yitirdi. 'Ne oldu?' diye sorunca, kurt kaptı dedi. Koyunun kaybolmasına üzüldüm. İnsanlığım icabı câriyenin suratına bir tokat vurdum. Bu davranışımın kefareti olarak bir köle azad etmeyi adadım. Onu âzad edebilir miyim?" diye sordum. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) cariyeye:

'Allah nerede?' diye sordu O:

'Göktedir.' deyince,

'Pekâlâ ben kimim?' dedi. Cariye:

'Sen Allah'ın Resûlüsün.' cevabını verince, Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) bana yönelerek:

'Bunu âzad et, zira mü'minedir.' buyurdu."

(Müslim, Mesâcid 33, (537); Muvatta, Itk 8, (2, 776); Nesâî, Sehv 20 (3,18); Ebu Dâvud, Eymân 19 (3282)

--

“Ebû Hanîfe’ye: Ben Rabbim semâda mıdır yahut yerde midir bilmiyorum, diyen kimsenin durumu hakkında soru sordum, O: ‘Bu kişi kâfir olur, çünkü Yüce Allah: “Rahmân Arşa istivâ etmiştir” buyuruyor. Onun Arşı ise semâlarının üstündedir’ dedi. Ben: Böyle bir kimse ‘Onun Arşa istivâ ettiğini kabul ediyorum, fakat Arş semâda mıdır yoksa yerde midir bilmiyorum’ diyorsa hükmü ne olur? dedim. Şu cevabı verdi: ‘Onun semâda olduğunu inkâr edecek olursa kâfir olur.” (Fıkhu’l-Ebsât)

--

İbn Ömer, Allah'ın Resulü şöyle demiştir: “Ne güneşin doğduğu ne de battığı sırada namaz kılmayın, çünkü Şeytan'ın boynuzları arasında yükselir." Sahih-Muslim 4:1807
tamamen haklısın okudum, ama şu manada söylemiştim rabbimiz olan allahımız yarattığının içinde ister bulunur ister bulunmaz buna vurgu yapmak istemiştim 7 kat olayını biliyordum fakat şöyle birşey var ayetel kürsi'de allahın yeri bütün semayı ve yeri kapladığı onun evrenin dışında olup evrenide kapladığı açıkça belirtilmiş bunu demek istiyordum