klasweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin düşünceniz bu , yanlız bu düşünce yanlış, böyle bir şeyin olduğunu düşün, ne iş veren ne işci siğorta ödemez bu her iki taraf için o an çok güzel olur, daha sonra işci yaşlandığında çalışamadığında kim bakacak? Aclıktan ölecekler, şimdi benim içerdeki param senin sağlık hizmetini de siğortanıda emekliliğinide istemiyorum derse ne olacağını tahmin edemiyormusun... ozama hasta olunca hastaneye gitmeyeceksin, sağlık hizmetinden yararlanamayacaksın bunları yaparmısın, senin devlete sağlık konusunda hiçbir yararın olmayacak ama devlet sana tüm sağlık hizmetini bedevadan sağlayacak...sizin dediğiniz secenek olamaz.. düşünsene böyle bişey oluyor bu defa sağlık hizmetinden yararlanmak istiyorsun , senden ödeme istiyorlar bu defa ne olacak razı olurmusun..
Yanlış düşünce....
Yani sen iş verensin işcin hiç çalışmıyor ama 8 saat çalışmış gibi tüm ödemeleri yapılıyor, böyle bişey senin dediğin...
İş vereni ilgilendiren bir durum yok ortada o her türlü sigortayı yatıracak yasal sorumluluğunu yerine getirecek.. Kişi çalıştığı sürece o parayı işveren sigortaya ödeyecek diğer taraf kişi ile SGK arasındaki ilişki.. İşin diğer tarafı ise evet dediğin sorunların hepsi yaşanabilir ama SGK'ya kes arkadaş beni hesabımı diyende bundan sonraki hayatında ücretsiz sağlık hizmeti vs alamaycağını bilerek bu işe girişecek.. Evet belki bazıları için bugün verilen karar gelecekte hata olacak ama oda onun bileceği iş.. Ben sonuç olarak devlet dahil kimsenin kimseye bir şeyleri dayatması taraftarı değilim.. Artı bu yolla devletin kasasına giren haksız kazançlardan hiç kimse de bahsetmiyor.. Örneğin benim 10 yıl sigortam ve pirimim var.. Yarın bir gün ayrıldım Türkiye'den dileyim ne oldu benim SGK'daki param? TR'deki sigorta yurt dışında işlemiyor yurt dışındaki burda işlemiyor birbirini tamamlamıyor. Bu ve benzeri birbirinden değişik yüzlerce sebeple ülkeyle yada sistemle ilişkisi kesilen insanların yenilen hakları nerede? Kaldı ki sisteme dahilken ki işleyişte toptan yanlış bence.. Hayatım boyunca belki 100 bin tl para ödüyorum ancak bazı olağandışı durumlar ve hastalıklar dışında yarısı kadar bile hizmet alındığını sanmıyorum. Aradaki para nerede o da yok.. Ben kendi adıma tek kuruşumu sisteme yada sistemin yöneticilerine helal etmiyorum..