Sahih hadisi reddedersen tüm hadisleri reddetmiş olursun, çünkü adı üzerinde Sahih hadis.
Namaz kılmayı, hacda tavaf yapmayı, oruç tutmayı, fitre vermeyi ve diğer birçok şeyin kaynağı hadistir.
Ayrıntılı olarak kuranda yazmaz.
Sahih Hadisleri de aman bu gerçek değil inkar ediyorum diyemezsiniz.
Ek olarak o kadar Arap alimler bu hadisi kabul eder.
He siz derseniz araplar beni bağlamaz.
Türk İslam akademisyenleri bile bu hadisin sahih olduğunu kabul eder, hepsinden daha iyi biliyorsunuz yani?
Hayır. Elbette daha fazla bilmiyorum. Fakat Allah'ın sözüne inanıyorum. Peki Allah ne diyor?
Zuhruf Suresi, 44. Ayet
"
Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ondan hesaba çekileceksiniz. "
Yani Allah'ın da söylediği üzere beni sınava çekeceği tek kitap, beni alakadar eden tek kitap Kuran'dır. Kuranla uyuşmayan hiçbir şey beni alakadar etmiyor.
Yani sakalımı peygamberle eşit boyutta kesmedim, yakasız gömlek giymedim, deve sidiği içmedim diye dinden çıkacak değilim. Din rivayetler bütünü değildir.
Allah beni kuran'a uygun görmek ister. Görünüşüme bakmaz.
İslam'a inanların düştüğü hatalardan birini şöyle açıklayayım.
Dünyada bir kral var. Bu kral diğer bir ülkeye elçi gönderiyor. O elçi "kralınızın emri şudur, anne-babaya ve insanlara iyi davranacak, ahlakınızı düzgün kılacaksınız. her gün ona 5 altın vereceksiniz".
Ama sen gidiyorsun, elçinin sakalı 3cm uzunluğunda, "şu kişiler elçiyi devesinin sidiğini içerken görmüşler" diye bizzat elçiden de duymadığın şeyi yapalım kral beğensin diyorsun. Peki ya elçinin öyle dediğini diyen yanlış anladıysa ve elçiye iftira ediyorsa? Sonuç olarak kralın emri sakal uzunluğu, deve sidiği mi?
Dediğim gibi dini tartışmalar zerre ilgimi çekmiyor, sahih denilen şeyin araplarla ilgili olmadığını bizzat kuran ile ilgili olduğunu söylemeye çalıştım. Kuran'a uymayan şeyi tüm dünya sahih dese yine de kabul etmiyorum. Bu beni deist yapmıyor. Çünkü ben kuran'ı Allah'ın bize peygamberleri aracıyla gönderdiğine inanıyorum. Peygamberin kişisel hobilerinin onun elçi olmasından değil, insan olmasından kaynaklı olduğuna inanıyorum. Benim hobim belki başka? Belki allah beni başka şeyleri sevmek üzerine yarattı? Belki ben yeşil renk değil, mavi renk seviyorum? Peygamberin sevdiği renk yeşilmiş rivayetlere göre (arap yarım adasında nadir renklerden biri olduğu, doğayı çağrıştırdığı için öyle ama neyse..). Şimdi ben yeşil rengi sevmiyorum diye deist miyim? Hayır, peygamberin "insan olarak" sevdiği rengin yeşil olduğunu kabul ediyorum. Ben yeşili sevmek zorunda değilim. Peygamber yeşil rengi seviyor diye de Allah'ın kesin ayeti değil "yeşil rengi en sevdiğin renk yapmak".
Konudaki son mesajımdır.
İyi forumlar.