zekikaynak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nasıl olurdu bilemiyorum ama insanlara dayatılmasının doğru olmadığını düşünüyorum.. Aynı durum sgk içinde geçerli bence insanların ver arkadaş benim içerdeki paramı senin sağlık hizmetini de sigortanı da emekliliğini de istemiyorum demeye hakları olmalı..
Sizin düşünceniz bu , yanlız bu düşünce yanlış, böyle bir şeyin olduğunu düşün, ne iş veren ne işci siğorta ödemez bu her iki taraf için o an çok güzel olur, daha sonra işci yaşlandığında çalışamadığında kim bakacak? Aclıktan ölecekler, şimdi benim içerdeki param senin sağlık hizmetini de siğortanıda emekliliğinide istemiyorum derse ne olacağını tahmin edemiyormusun... ozama hasta olunca hastaneye gitmeyeceksin, sağlık hizmetinden yararlanamayacaksın bunları yaparmısın, senin devlete sağlık konusunda hiçbir yararın olmayacak ama devlet sana tüm sağlık hizmetini bedevadan sağlayacak...sizin dediğiniz secenek olamaz.. düşünsene böyle bişey oluyor bu defa sağlık hizmetinden yararlanmak istiyorsun , senden ödeme istiyorlar bu defa ne olacak razı olurmusun..
Yanlış düşünce....
Yani sen iş verensin işcin hiç çalışmıyor ama 8 saat çalışmış gibi tüm ödemeleri yapılıyor, böyle bişey senin dediğin...

ASametYildirim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocalarım, bu konuda sizlerle biraz fikir alışverişi yapmak istiyorum. Biliyorum ki bağkur ödemek zorunlu bir şey ancak varsayalım ki bir yasa çıktı ve zorunluluk ortadan kalktı. Sizce bağkura yapılacak ödemeler ile belli yatırımlar yapmak daha sonra emekli olduğumuzda bu yatırımları kullanmak mı daha mantıklı olur yoksa bağkur ödemek mi? Eğer yatırım yapmanın daha mantıklı olduğunu düşünen var ise neye yatırım yapmak daha mantıklı olabilir? Bu konuda görüşleriniz nelerdir?
Aslında bu kişiden kişiye değişir, ben bağkurdan yanayım, başka ne olabilirki, extra başka bir siğortada olabilir ama sağlamlığı tartışılır, ilerde patlaması durumu var, yani altın, döviz,vadeli birikim,hayat siğortası gibi durumlar bence düşündürücü bir secenek, ben bağkur taraftarıyım, hem devletime bir katkım olur hemde bağkurdan yararlanmış olurum..ama bu devletinin kalkınmasını istemeyenler için kötü 😁 iyi dikkatli düşün secim senin kardeş