Açıkça anlatıcam kendim agnostik insanlara ve aynı zamanda ateist insanların düşünce yapılarına inanmam bunu bir bahane olarak görüyorum
"Tanrıyı kim yarattı?
Cevap: Tanrı her zaman vardı yaratılmadı
O halde evren herzaman vardı yaratılmadı. Evrenden daha mükemmel bir varlık yaratılmadan var olabiliyorsa evren de ezeli olabilir."
bu cümle tamamen yanlış bir fikir anlayışı yada bana göre saçma şu şekilde söyleyeyim tanrı dediğin rabbimiz olan allahımız sence evrenin içindemidir yoksa öbür dünyada kendi yarattığı kâinattamıdır? muhtemelen kâinattadır bu yüzden evren herzaman vardı yaratılmadı demek tamamen saçma olur bilime göre bir şey yoktan var edilemez, varkende yok edilemez doğru değilmi ama gel gör'ki bir evreni yoktan var etti, içindede bir patlama yaptı ve bu patlama sonucu milyarlarca tesadüf ile bir insan yaşamı bir dünya ortaya çıktı
şimdi agnostiklere soruyorum evren içerisinde tanrının var olduğunu söylüyorsanız ruh dediğimiz bizler ölünce evrende başka bir yeremi gidiyoruz? sizin anlayışınıza göre evren içinde tanrı var ise demekki bizler ölünce cennete, cehenneme değil evrende başka gezegene başka yere gidiyoruz ama hayır bizim öbür dünya hayatımız bulunmakta kâinat hayatı boşuna yaratılmadı.
agnostisizm gibi bir düşünce ile ateist düşüncelerini herhangi bir şekilde konu sabiti olarak görülmemesi gerektiğine inanıyorum din harici herhangi konu sabite alınmamalı gerekirse hristiyanlık gerekirse yahudulik ama ateistlik yada agnostik durumu hayır üstte açıkladığım gibi kardeşim artık gönül rahatlığı ile islama katılabilirsin.