20 Sene once kil donmesinden ameliyat oldum. Acik ameliyat yontemi vardi o zaman, en garanti yontem bu dediler. Simdi ne yontemler var bilmiyorum. Ameliyattan sonra yara acik birakiliyor, sonrasinda 20 gune yakin her gun pansumana gittim. Gecen zaman diliminde kil donmesinden kurtuldum. Fakat kuyruk sokumunda devamli bir agri basladi. Sert zeminlerde oturmak, ayaklari uzatip oturmak, ozellikler banklarda oturmak, arabada oturmak... oturmak zulum oldu boyle seneler gecti. Seneler sonra bir doktor buldum. O bolgeye Tomografi altinda igne ile kortizonlu bir ilac enjekte etti. Baska cozumu yok dedi. Fayda etmedi, bir iki sene de oyle gecti. Baktim bu is boyle olmayacak. Kuyruk sokumu kemigini iyi bir ortopediste aldirdim. (Bu ameliyati Turkiye'de yapan doktor sayisi bir elin parmak sayisini gecmez). Cok uzun bir sure ozel bir minderle oturdum. Aradan seneler gecti, hala sert yerlerde oturunca agri oluyor ama eskisine gore cok daha iyi. Velhasil kil donmesi ile basladi, kuyruk sokumu ameliyati ile sonuclandi. Benim bildigim cogu vakada ameliyat sart oluyor. Hatta cok uzun sure erteleyip sonradan ameliyat olan bir arkadas vardi. Ameliyatina plastik cerrah girmek zorunda kaldi. O kadar buyuktu ki yara plastik cerrah zor topladi falan diye anlatirdi.