Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pekala, konu bulanmadan devam edecekse tüm sorulara bildiğim kadarıyla cevap vermek isterim.

İlk satırında yazdığın "bana göre bilimsel bilgilerdir" cümleni olduğu gibi reddetmek gerekir. Çünkü bilimde "bana göre" kelimesine katiyyen yer yoktur.

Bakın şimdi burada bilmek ve müdahale etmek farklı şeylerdir. Bunu iyice bir düşünmek gerekir.
Yaşadığımız evren var olmuştur. Ve zamanda evrenle birlikte var olmuştur.

Yaratıcı'nın herşeyi bilmesi ve sınavda olmamız çelişmez. Çünkü bizim için var olan zaman olgusu Yaratıcı için yoktur. Yaratıcı, zamanı da var edendir.
Zaman faktörünü aradan çıkartıp düşündüğünde herşeyi apaçık görüyor olabilirsin. Bunu böyle düşünmeni tavsiye ederim.

Bakın Yaratıcı diyoruz.
(Haşa ve kella) Eğer Yaratıcı'nın bir yaratıcısı olsa, onuda öğrenmek, onu yaratan varsa onuda öğrenmek isteyeceksin.
Çünkü A>B>C>D ise E'de olmalı diye düşüneceksin. Bu dipsiz bir kuyu.
Velhasıl kelam (haşa) Yaratıcı'nın bir yaratıcısı olsa veya olmasa, bu senin bir Yaratıcı tarafından yaratıldığın doğrusunu değiştirecek midir? Hayır. Yani bunun için bu kanala girmemeni öneririm.

Evren her zaman vardı yaratılmadı > hususuna değinelim.
Burada sizin enstürmanınız olan Big bang'ten ilerlemek isterim. Çünkü biz Big bang'i yalanlamıyoruz.
Bilim adamları der ki: Evren big bang'den önce, 0 hacim ve sonsuz kütleydi. Buda eşittir yokluk demek değil midir?
Evet bana göre dememin sebebi sert olmaması içindi bu bilgiler bilimseldir.
Zamanın olmaması hiç bir şeyi değiştirmiyor ilk mesajımda yazmıştım biz ezelden beri varmıydık? yoktuk, o halde var olmadığımız bir konum alan adına ne derseniz diyin vardı. yani A konumundan C konumunu görüyorsa B nin rengini kendisi belirlemiş olur.

Çünkü A>B>C>D ise E'de olmalı diye düşüneceksin. Bu dipsiz bir kuyu.
Hayır burada geriye değil ileriye gidin yani Tanrı yaratılmadan var olabiliyorsa evren de yaratılmadan var olabilir.