Seul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Baştan söyleyeyim bu benim inancımdır (bana göre bilimsel bilgilerdir) bu yüzden eğer varsa benim yaptığım gibi felsefi görüşlerinizi yazabilirsiniz ama hakaret veya inanca dayalı şeyler yazmazsanız sevinirim.

1. Dinlerin insan ürünü olduğuna dair argüman
Yaracının her şeyi bilmesi ve sınavda olmamız çelişir. Biz ezelden beri varmıydık? yoktuk, yani yaratılmadığımız bir konum var. Şöyle bir örnek vereyim, diyelimki ben cehennemlik biriyim;
A Konumu yaratılmadığım yer
B Konumu yaratıldığım yer
C Konumu cehenneme gittiğim yer

Yaratıcı A konumundan C konumunu gördüğü halde B yi gerçekleştirirse beni bilinçli olarak cehennemlik yaratmış olur.

https://www.youtube.com/watch?v=fJEYqf5EY3w

2. Yaratıcının var olup olmama ihtimalinin %50 olduğu argüman
Tanrıyı kim yarattı?
Cevap: Tanrı her zaman vardı yaratılmadı
O halde evren herzaman vardı yaratılmadı. Evrenden daha mükemmel bir varlık yaratılmadan var olabiliyorsa evren de ezeli olabilir.

@S3rdaL; Ayrıca bu konunun sabit konulara eklenmesini talep ediyorum.

Saygılar..
Yanıldığın veya inandığın yer şurası;
Yaratıcı herşeyi bilerek yani bizi yarattığında cennet veya cehennem'e gideceğiz diye kesin bir kader yazmamıştır.
Olay şu'dur: Sen kendi hayatını istediğin gibi yönlendirirsin hiçbir şey yazılı değildir önceden.
Sadece tercih edersin ve bu tercihi yapacağını yaratıcı biliyor.
"Basit bir şekilde, eğer herşey önceden yazılmış olsa idi (bizler buna inanıyor olsak) ben Ahmet'i vurduğumda kimse beni suçlayamaz'dı. Çünkü o inanca göre bu yazılmış zaten ben ne yaparsam yapayım bu olacaktı."
Bu ifade yanlış olan inanışır.
Çoğu insan kaderi yazılı bir şey sanar ama değildir. Herkes kendi tercihi doğrultusunda kendi hayatını çizer.
Birde Izdırari kader var tabii ki; Bu ise bizim irademiz dışındadır (anne baba, coğrafya) ve bunlardan oluşacak günahlardan mesul değilizdir.

Yanlışım varsa affola bende bildiğim ve inandığım şekilde yazdım.