Baştan söyleyeyim bu benim inancımdır (bana göre bilimsel bilgilerdir) bu yüzden eğer varsa benim yaptığım gibi felsefi görüşlerinizi yazabilirsiniz ama hakaret veya inanca dayalı şeyler yazmazsanız sevinirim.

Öncelikle Agnostisizm nedir?
Agnostisizm, kanıtlanabilen şeylere inanan akımdır. Bu akımın takipçilerine agnostik veya bilinemezci denir. Agnostisizmin iki türü vardır. Zayıf agnostisizme göre hiç kimsenin Tanrı hakkında bir bilgisi yoktur, ancak bu belki bilinebilir. Güçlü agnostisizme göre ise Tanrı hiçbir şekilde bilinemez.
Agnostisizm, ateizm ile aynı şey değildir. Ateizm, tanrının var olmadığını veya var olamayacağını savunur. Fakat agnostisizm, tanrının var olup olmadığının bilinmediğini veya asla bilinemeyeceğini savunur. Demografik araştırmalar için ise ateizm ve agnostisizm, diğer bütün dinsiz felsefelerle aynı kategoridedir.

1. Dinlerin insan ürünü olduğuna dair argüman
Yaracının her şeyi bilmesi ve sınavda olmamız çelişir. Biz ezelden beri varmıydık? yoktuk, yani yaratılmadığımız bir konum var. Şöyle bir örnek vereyim, diyelimki ben cehennemlik biriyim;
A Konumu yaratılmadığım yer
B Konumu yaratıldığım yer
C Konumu cehenneme gittiğim yer

Yaratıcı A konumundan C konumunu gördüğü halde B yi gerçekleştirirse beni bilinçli olarak cehennemlik yaratmış olur.

https://www.youtube.com/watch?v=fJEYqf5EY3w

2. Yaratıcının var olup olmama ihtimalinin %50 olduğu argüman
Tanrıyı kim yarattı?
Cevap: Tanrı her zaman vardı yaratılmadı
O halde evren herzaman vardı yaratılmadı. Evrenden daha mükemmel bir varlık yaratılmadan var olabiliyorsa evren de ezeli olabilir.

@S3rdaL; Ayrıca bu konunun sabit konulara eklenmesini talep ediyorum.

Saygılar..