Bir durum kanıtlarıyla açıklanması isteniyorsa, gerçek ve tek doğru olan Kur'an'dan ayetler göstererek bak işte YÜCE kitabımız böyle diyor. Buna uymalıyız, en doğru yol o en doğru bilgi onda demenin sakıncası nedir?
Hiç bir yerde paylaşmayalım, hepsini kendimizde tutalım. EE? biz insanları dine nasıl davet edeceğiz? ALLAH (c.c) Yüce Kitabını sadece okuyalım diye göndermedi. Okuyacaksın, uygulayacaksın ve anlatacaksın. Kim nasıl yorumluyorsa yorumlasın, tek gerçek Kur'an'dır ve değişmeyecektir.
İnsanların yaratılış amacı nedir? Kulluk etmek diyeyim. Zariyat süresinde açıkça yazıyor.
Yanlış anlamayın beni kimse yanlış anlamasın, herkesin aklı fikri var okusun Kur'an'ı Kerim i. Okusun evliyaların hayatını. Tutan mi var ?
Ki cevap verdiğiniz arkadaş doğru söylemiş.. kimse görüntüsünü bilemez ebabil kuşlarının, görmediğin birşeye inanabilir misin?
Koskoca Hz. İbrahim a.s rivayete istinaden Allah'ım bana göster demiş. Onun bir kıssası vardı, din üzerine bilgiler ya da sohbetleri dinlediyseniz az çok bilirsiniz.
Şimdi, asıl konu ise en basitinden benim whatsap da bazı insanlar var, adam laf olsun torba olsun diye ayet paylaşıyor. Yahu sen onu paylaşınca ben bunu biliyorum okuyorum havası kendine katıyor- tamamen yanlış.
Kalpler ancak Allah'ı andıkça huzur bulur..
Çok uzar bu muhabbet. Bir insanı lafla ya da sohbet ile ikna edemezsiniz. Akledin araştırın der. Herkesin aklı fikri var. Bazı şeylerde ister istemez günaha giriyoruz.
Bilen söylemez, söyleyen bilmez.