botadam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle iki kavramın farkını öğrenmek gerek. Backend ve frontend farkının bahsedildiği bir makaleye buradan ulaşabilirsiniz.
https://careerfoundry.com/en/blog/we...d-and-backend/

Php sunucu taraflı(server-side) yani back-end tarafında kullanılan bir programlama dili.

React ise front-end tarafında, kullanıcı arayüzü oluşturmak için kullanılan bir Javascript kütüphanesi.

Yani siz Php alternatifi olarak yine sunucu taraflı bir dil öğrenebilirsiniz örneğin: Python, Java, Javascript(Node.js), C#, C, C++, Go, Swift...

Not: Php öğrendim şimdi Python öğreniyim daha sonra Java öğreniyim düşüncesi mantıklı değildir çünkü önemli olan kullanılan programlama dili değildir önemli olan konseptin öğrenilmesidir. Yapılacak işe en uygun hangi dilse o seçilmelidir. Bir programlama dilini ve konsepti öğrendiğinizde, başka bir programlama dilini öğrenmeniz için sadece syntax ve o dilin spesifik bir kaç özelliklerini öğrenmeye ihtiyaç duyarsınız ve bu çok kısa sürer.

Bir arkadaş bahsetmiş; React Native (React'in mobil versiyonu gibi düşünülebilir), React web versiyonu ile benzer olsa da bire bir aynı değil ama yine arayüz oluşturma da kullanılıyor.
Tamamdır teşekkürler, bunun gibi yanıtlar arıyordum.
Ben yıllardır kodlama dilleriyle uğraşıyorum ama işin hep iç kısmına bakıyormuşum sanırım. Temel konulara çok ağırlık vermediğim buradan belli oluyor. Bu eksiğimi en kısa zamanda kapatmam gerek.

Yanıtınız için tekrardan teşekkür ederim.