Bu hayalhanem ve sözler köşkü videolarını her gördüğümde bir disslike atıp çıkıyorum. Risale-i Nur okuyorlar sadece Kuran yok ortada önlerinde soru felan cevaplarken sadece Risale-i nur var Kuran yok
Bu asrın manevi hastalığı; materyalizm ve inkarcılıktır, deva ve çaresi; Risale-i Nurlardır. Bu sebeple Risale-i Nur, ekmek ve su gibi elzemdir. Evet Risale-i Nurlar bu zamanda dinsizliğin önünde manevi bir settir, milyonlarca insanın imanla kabre girmesine vesile oluyor.
Risale-i Nur'un haricindeki İslami kaynaklarda, imana ve Kur'an'ın inceliklerine dair meseleler, dağınık ve zamanlarının ihtiyacına göre şekillenmiş ve ona göre tarif edilmiştir. İmani mevzular ayrı ayrı ve teknik tariflerle, ehil olanlara izah edilmiştir. Her bir alim bir meseleyi eserinde güzelce tarif etmiş; ama tarif, temsil ve teşbih ile avamın idrakine hitap etmediği için, istifade umumi değil, hususi kalmış.
Yine ayette "İkisinden de İnci ve Mercan Çıkar" diyor yani nehir falan olmadığı açık .Hatta inci sadece tuzlu sudan çıkarılıyor

Hocam böyle giderse bu ayeti bile kuantum fiziğine bağlanır. Ben soruma cevap alamadım. Dediğim gibi bu tarz meseleleri zaten boş görüyorum. İnanan inansın. Tabi yaratıcıda haklı söz oyunlarıyla biraz daha ortalığı karıştırim kimse anlamasın demiştir.
Baştan sona okursan, detaylı bilgi mevcut,
https://sorularlaislamiyet.com/rahma...lir-tatli-ve-0