Virüsün ilk çıktığı haftalarda 50 adet ffp3 n99 maske aldım. Maskelerin tanesine 7,5 lira ila 2 lira ödedim. Bugün 7,5 liraya aldığım 3m maskeler 200 liraya 2 liraya aldığım maskeler 75 liraya satılıyor.
100 lük eldiven aldım. Geçen hafta da 8 koli noddle aldım. toplam 320 adet. Şimdi 10 adet damacana su alıp balkona depolamayı düşünüyorum. Bir gün karantina ilan edilirse dahi yaza kadar evden çıkmadan yaşayabileceğim, evden çıkmak zorunda olduğumda da takabileceğim eldivenim gözlüğüm ve maskem var.
Kendimden korkmuyorum annem babam ve anneannem yaşlı ve kronik hastalıkları var.
Önemli olan benim için onları tecrit edebilmek.
Yani ya evde aileleriniz yok bu kadar rahat konuşuyorsunuz yada anlamamakla ısrar ediyorsunuz. Bakın sizin için tekrar izah ediyorum.
Bu virüs metal de 12 saat, giysi de 9 saat yaşayabiliyor. İstanbul çok kalabalık bir şehir. Ben hergün otobüs, metro derken yüzlerce insanla bir araya geliyorum. Birinden alacağım virüsü eve getirip anneme veya babama bulaştırabilirim. Yada ben hasta olsam onlara bu hastalığı bulaştırabilirim. Ek olarak gıda stoğunun amacı salgın sırasında oluşacak fiyat artışı ve karaborsa sürecinden en az şekilde zarar görmek. Dünya devi Çin'in düştüğü durumu göz önüne aldığımızda bizim ekonomik olarak yaşayabileceğimiz zorluklar ortada. Salgın birçok ülkede eğitimi, hayatı durdurdu. İnsanlar evlerinden çıkamıyor, hayatlarını evde sürdürüyor. Bu durumun aynısı Türkiye'de de yaşanacak.
Yeni nesil instagramdan herşeyi çözebileceklerini, karantinada, savaşta internetten sipariş verebileceklerini sanıyorlar. Bu ölümden öte köy yok diyenleri, (ALLAH GECİNDEN VERSİN) anaları babalarını öldüğünde görmek lazım ölümden öte köy var mıymış yok muymuş. Ben kendim için çok düşünmüyorum. Annem Babam ve Anneannem yaşlı ve kronik hastalıkları var. Ayrıca önlem almayan, ölümden öte köy yok diyen adamlar sıkıştıklarında yiyecek bulmak için virüsün yayılmasına hizmet edeceklerdir. Bu işin şakası yok. %3,5 büyük bir oran. Bu virüsün önümüzdeki 2 sene içinde dğnya nüfusunun %50 sine bulaşacağı söyleniyor. Bir hatalık salgın haline gelirse karantina uygulanır ve karantinada kaldınız mı ben ellerimi sık yıkıyorum diye sokağa çıkıp yemek bulamazsınız. Fırınlar çalışmaz, marketler çalışmaz, bankalar çalışmaz...