Öyle her düşüş bir alım fırsatı ama Koronavirüsünün ülkeye etkisi artarsa borsa 101 altını görmedi orayı test ederse belkide pahalıdan bile almış olabiliriz. Ama bakarız 6 ay sonra her şey düzelirse bu durum terse döner avantajlı olabiliriz. Global Piyasaların etkisi büyük şuan, havayolu şirketlerine dikkat edin en çok etkilenen onlar THYAO 52 haftanın dibinde ama korona etkisiyle dahada düşme potansiyeli var.

Ben geçen hafta düşük alım yapıp temettü hisseleri topladığım hisselerin alış maliyetini düşürdüm. Yine öyle bir hamle yapacağım.
Bu arada TÜPRAŞ'ta uzun süre sonra 92tl ile bayağı düşük bir durumda onunda pozisyonu uzun vadeli yatırımcı için avantaj pozisyonunda sayılabilir.

Yalnız benim yazdığım yorumlar, yaptığım alımlar ve ismini geçirdiğim hisseler YATIRIM TAVSİYESİ değildir bilginize..

dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hangi senede yatırım yapılması konusunda bilgi istediğinize göre bu konulara çok uzaksınız. Bu tarz işler takiple yapılmalıdır. Kısa vadede kazanç sağlamanız için büyük paranız olması gerekiyor bahsettiğiniz 500 ve 700 arası para 500.000 - 700.000 TL değil ise o parayla uzun vadede değerlendirmek size 15-20 TL falan kazandırır sanırım. Kısa vadede hiç kazandırmaz. Bana göre 1 ay içerisinde 500-700 TL para hisse senetleriyle kullanılmamalı. Dolar veya Altın alıp uzun vadede birikim yapabilirsiniz. Oda birikim olur yine çok fazla bir beklentiye girmeyin, söylenen rakam çok düşük bir rakam. Yatırım için yetersiz.
Kesinlikle bu arkadaşın yorumuna katılmıyorum. İlk alımımı borsada 29 Şubatta yaptım 700tl'den yüksek bir sayıyla girdim 3000tl sonra alımlarla arttırdım bu sayıyı. Ama ilk girerken 3000 tl'yi 3 e böldüm pörtföy çeşitlendirme yaparak riski dağıttım.
3 ayrı hisse aldım. Aldığım hisselerin alma fiyatıma göre şuanki durumlarını anlatmam gerekirse

biri şuan -53tl zararda(temettü olarka 280tl vericek 4. ayda) (1000tl alım yapıldı, ilk alım sonrası 5 kere daha ekstra alım yapıldı böylece alış maliyeti düşürüldü yoksa -53tl(-100tl olabilirdi))
biri şuan +325tl kar'da(geçen hafta bu kar 490tl yi görmüştü satıp çıkıp bidaha girmedim deneyimsizliğimden) en büyük kAr'ı burdan kazanıyorum, 1000tlye 1490tlyi gördüm.(temettü geliri 178tl olacak)(1000tl alım yapıldı)
biri şuan -168tl zararda( temettü hisse başı ne kadar verilcek açıklanmadı)(1000tl alım yapıldı)

Normalde tek hisse alsam zararda olacaktım bunu belirtmek için yazdım sadece... Arkadaş aylık 700tl gibi bir parayla girsem demiş, 700tl ile doğru hisse seçilirse hisse değer artışı ile 300tl dahi kazanılabilir, seçtiğim 2. hisseyi 29 ocakta alsaydı mesela öyle olurdu, ki ben deneyimsiz biriyim bunun 2x 3x fazla kAr bırakan hisseler vardır ara ara takipte görüyorum. Ama risk eşikleri yüksek. Yani 700tl ile uzun vadede borsadan 20tl kazanmaz. -163tl kaybededebilir, +300 tl kazanadabilir.

Asıl 700tl ile altına veya dolara girse risk düşük olur ama 20 tl ila 100tl arası kazanabilir. Borsa burda kazanç ihtimalini arttırırken riskide getirir, altın gibi yatırımlar riski düşürürken, geliride düşürür...