Gıda stoklamak falan bunlar çok abes şeyler.
Elimizi sık yıkar, insanlarla temastan kaçınırız.
Kendimize iyi baktık mı, corona vız gelir tırıs gider.
Ölümden öteye köy yok.
Yiyecek stoklamak felan bence bazı arkadaşlar abartmış. Tabi önlem almaktır bu yaptığınız belki çok uzun süre devam edecek bu virüs bilemeyiz.
Ama ben İzmir'de yaşıyorum, işim gereği çok uçağa biniyorum ve havaalanlarında çekik görünce uzaktan uzaktan yürüyorum. Asıl bana bi çözüm lazım

İstanbul'a ayda en az 2 kez geliyoruz bu durum ürpertiyor insanı.
Yani ya evde aileleriniz yok bu kadar rahat konuşuyorsunuz yada anlamamakla ısrar ediyorsunuz. Bakın sizin için tekrar izah ediyorum.
Bu virüs metal de 12 saat, giysi de 9 saat yaşayabiliyor. İstanbul çok kalabalık bir şehir. Ben hergün otobüs, metro derken yüzlerce insanla bir araya geliyorum. Birinden alacağım virüsü eve getirip anneme veya babama bulaştırabilirim. Yada ben hasta olsam onlara bu hastalığı bulaştırabilirim. Ek olarak gıda stoğunun amacı salgın sırasında oluşacak fiyat artışı ve karaborsa sürecinden en az şekilde zarar görmek. Dünya devi Çin'in düştüğü durumu göz önüne aldığımızda bizim ekonomik olarak yaşayabileceğimiz zorluklar ortada. Salgın birçok ülkede eğitimi, hayatı durdurdu. İnsanlar evlerinden çıkamıyor, hayatlarını evde sürdürüyor. Bu durumun aynısı Türkiye'de de yaşanacak.