adasali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kardeşim domainde trendyol geçmesi marka ihlali değildir çunki domain alımının herhangi bir kıstası yoktur kıstas olan domaınlerde zaten belge istenmektedir bu uluslararası bır kuraldır siz trendyol ismini kullanarak bır kazanc elde etmedınız elde ettıgınızı ıspat etmek sızın degıl onların işidir şikayetçi olan kazanc elde edildiğini ispat etmek zorundadır bu durumda trendyol adı gecen her haber her ınternettekı yazı ıcın tazmınat hakkı dogmasını gerektırır buda akla ve mantıga ters bır durumdur dediğim gibi sağlam bir cevap dilekçesi ile bu durumdan kurtulabılırsın
Merhaba, Bu iş sizin sandığınız gibi değil malesef.
Kazanç elde etmesi veya elde edememesi bir anlam ifade etmiyor. domainde trendyol kelimesinin geçmesi durumunda, trendyol ile ilgili en ufak bir bilgi veya haber paylaşmadığı sürece yinede sorun olmaz idi. Fakat bu arkadaş tam tersini yapmış. Trendyol geçen domainde Trendyol ile ilgili içerik paylaşmış. Bu çok kötü bir durum.
Örnek veriyorum:
Trendyol şunu bile diyebilir; 200bin dolar bütçe ile tv ve gazetelere verdiğimiz reklam neticesini elde edememiş bulunmaktayız. araştırmalarımız sonucu Trendyol içeren bir domainin, içeriklerimizi paylaşarak yanıltıcı metinlerle,gerçek trendyola yönlenilmemesine vesile olmuş, ve bizleri maddi olarak zarara uğratmıştır. bilmem kaçbin dolar şu bu belgeler dekontlar vs cart curt. Zararın tazminini ister... uzatır da uzatır...

Bundan 6 yıl önce çok ünlü bir hotel in domaininin .hotel 'lisini satın aldım. Arkadaşınki ile benzer bir hata yapacaktım fakat Ramak kala büyük bir tazminattan kurtuldum. ilgili firmayı arayip, sizin domainin benzeri bende var, "ilgilenirmisiniz?" "Satın alırmısınız?" demek bile suçtur. Kaldıki içeriklerini paylaşmak vahim bir durum.

Arkadaşta nasıl olur bilmiyorum ama inş kurtulur.