Hocam ben askerde acemi birliğindeyken idari işlerdeydim. Şöyle bir bilgim var. Otel bilgileri E.G.M. sistemine düşebilir ama askeriye sistemi ile farklı işliyor. Yani senin asker olman gelip seni kontrol edecekleri anlamına gelmiyor. Çünkü ben askerken şöyle bir şey vardı ve hala var. Benim birliğimin olduğu yerde 1 otel vardı ve evci iznine ortalama 900 küsür tane asker çıkmıştı. Otel 23 kişilik felan ama bütün evci iznine çıkan askerlere izin yeri hep o otel yazılıyordu. Ha bu askerler arasında gidip gerçekten kalan oluyordu ama genelde bu durumu pek umursamıyorlar.
Ama şöyle bir durum olursa başın ağrır; örneğin İstanbul'da askersin izin aldın Bursa'ya gittin orada bir olaya karıştın, haliyle polis felan olaya müdahil olup senide işlem için karakola alırlarsa o zaman TSK hakkında dava açar ve askeri mahkemede yargılanırsın. Onun dışında durum genel olarak bu. Zaten genelde askerler o garnizon bölgesinde hiç bulunmazlar sadece dediğim gibi resmi bir olaya müdahil olmamaya özen göstermelisin.