mlbdestek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Danışmanlık hizmeti verebilirsiniz eğer gerçekten hedef kitleyi belirleyebiliyorsanız.
Aklımda hocam ama bana ne kadar yardımları olur bilemiyorum bir de doğru kişiyi bulmak istiyorum bana cidden yardımcı olacak bir danışman bulmak istiyorum yani.

emredemir92 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İngstram dan fatura isteyebilir ve gider olarak gösterebilirsiniz
Biliyorum hocam 2019 da çıkan bir kanun var onunla alakalı bilgim var fakat uğraşmıyorum çok

Werkmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çalıştığım firmalarla günlük 10 bin tl reklam çıkıyorum. Tabi büyük farklar var amötörle işin ehli insanların.
Benim 1 yıllık reklamım sizin günlük kontrol ettiğiniz rakamlar hocam bazı firmalar benim rakamları komik bulduğundan yanaşmıyor bile işini düzgün yapan free çalışanda bana fatura kesemiyor arada kalıyorum yani.

cnrsgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

1 Ocak 2019'da yayınlanan Resmi Gazete'deki karara göre verdiğiniz reklam ücretinin %15'i kadar stopaj ödemek, stopaj+reklam bedelinin %18'i kadar KDV bildirmek zorundasınız zaten. Yani 500₺ reklam için gider makbuzu kesip, bu reklam için 100₺ stopaj ödemesi, 500₺+100₺ için de 108₺ KDV ödemesi yapmak zorundasınız. Bunu reklam ajansıyla çalıştığınızda bir de + hizmet bedeli eklenecek şekilde düşünün. (Biz, reklamlar için ortalama %10 hizmet bedeli komisyonu talep ediyoruz müşterilerimizden.

Ana sorunuza gelecek olursak, burada yanıtlamanız gereken sorular var.
  1. Ürünlerinizi DM'den mesajlaşarak mı satıyorsunuz, bir siteye mi yönlendiriyorsunuz?
  2. Müşterilerinizin data takibini yapıyor musunuz? (1 sipariş verdi, 2 sipariş verdi, adresi şu, telefonu bu diye bir kayıt listeniz var mı?
Bu sorular şu yanıtları doğuracak:
Fikir 1: Facebook (dolayısıyla Instagram) artık telefon numarası listesiyle reklam verilmesine olanak sağlıyor. Yani siz eski müşterilerinize özel bir reklam çalışması yapabilirsiniz.
Fikir 2: İnternet siteniz varsa, yine sosyal medyadan "kayıt olana 15₺ hediye kuponu"vb. reklam kampanyasıyla datanızı genişletebilirsiniz.
Fikir 3: Satış sonrası hizmetiniz nasıl yürüyor? Eğer kargo teslimi sonrası kurulum varsa ya da değişim sürecini satıcı marka olarak siz yürütüyorsanız müşteri size nasıl ulaşıyor? Ulaştığı kanalları pixel ile takip ederek, kendinize yeni bir hedef kitle planlayabilirsiniz.

Yazdıklarım umarım kafanızı karıştırmak, amacım farklı pencereler olduğunu daha net görebilmeniz. Size reklam yönetimi gerçekleştirecek ajansın bu alanların hepsini üstleneceğini varsayarsak,-şayet bu süreci bu şekilde yönetmiyorsanız- satışlarınızı direk potansiyel müşteriye erişim haline getireceğinden benim de tavsiye edeceğim bir süreç olacaktır. Ama sadece KDV girdim olsun diyorsanız; zaten KDV girdinizin olması lazım, siz eksik iş yapıyorsunuz şu anda (muhasebecinize 1 Ocak 2019 tarihli reklam vergilendirmesi kanununu sorarsanız daha detaylı bilgi verir.)

Selamlar.
Çok teşekkür hocam pixel kurmadım fakat müşterilerinin telefon numaraları vs var kendi data mı tutuyorum excelde siparişi web sitemden de alabilirim fakat web sitem çok hızlı olmadığı için direk instagramdan whatsapp'a yönlendiriyorum. Bir de kişiye özel ürünler olduğu için insanlara taslak vs gösteriyorum.

2019 kanunu biliyorum hocam fakat hiç uğraşmadım. Dediğiniz gibi kendim + bedel ödeyerek saydırmak yerine bir firma ile çalışıp o + bedeli onların komisyonuna sayıp birde fatura alırsam çok daha karlı çıkacağımı düşünüyorum. Ama iyi bir firma bulmak istiyorum bu konu için var mı öneriniz acaba ?