delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tarlada kalmayı göze alıp polyestere ve plastiğe maruz kalmayın
hocam şöyle iyi yalıtımlı temiz bir işçilikle güzel bir ev ortaya çıkarsa zaten tarlanın etrafını çitle kapatıp ilaçlama vs yapacağım.
taner_izmit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Prefabrikte ruh yok bence ahşap daha iyi
aynen aynen bende o yüzden ahşap istiyorum özellikle ama porblemler çok olursa mecbur prefabrik yolü gözükecek bize.
Seytaninasasi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
  • İnşaat yapılacaksa bu inşaat arsanın yüzde 5’i içerisinde olmalıdır.
  • Ev ya da inşaat yapılabilir ancak bu yapı 250 metrekareyi geçemez.
  • Saçak seviyesi ile tabii zemin arasında 6,5 metre olmalıdır. 2 kattan daha yüksek yapı yapılamaz.
  • Yola ya da parsel bitimine yapılan ev 5’den daha fazla yaklaşamaz.
Yani bu kurallara bakıldığında 5 dönüm tarlası olan bir kişi tarlasının 200 metrekare alanına inşaat yapabilir. Bu tarla üzerine prefabrik yapı yapılabilirdi ancak kurallara bakıldığında ne yazık ki 5000 metrekare ve altında olan tarlalara herhangi bir yapı yapmak söz konusu olmuyor. Yani bir tarlaya ev inşa etmek istiyorsanız tarlanın 5 bin metrekareden daha fazla olması gerekiyor.
hocam şimdi 5bin dönüm arsa alırsam 200m2 sine ev yapabiliyorum anladığım kadarıyla ama 200m2 de az sanki

BLev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında bulunduğunuz yerin iklimine göre ahşap seçersiniz. Ahşap ev satışı yapanlardan bu konuda destek almanızı tavsiye ederim.
hocam karadeniz düşünüyorum. ahşap bungalov tarzı yapabilirsem çok iyi olucak

Besiktasliyiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konteynır sıcak ahşap mis gibi olur...
ya işte ahşap bungalov istiyorum ama bakalım artık
efsungokmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En güzeli toprak ev yaptırın hocam eskilerden ve hala bir çok köyde mevcut şuanda yapılıyor mu bilmiyorum ama yazın içi çok serin oluyor Benim tercihim prefabrik olurdu hocam sizin adınıza

Edit
İnternetten baktığımda faydaları :
Bizde toprak ev denince akla gelen tek şey Anadolu'daki eski kerpiç evler. Oysa batıda toprak yapı malzemeleri artık yapı marketlerde bile satılıyor. Topraktan son derece lüks konutlar, ofisler hatta toplu konutlar inşa etmek mümkün ve ediliyor da...
Toprak evler,
* Nefes aldığı ve toprak malzemeden üretildiği için betonarme evlerden daha sağlıklı
* Her boyuttaki şantiyede, tesis kurulmasını gerektirmeden üretilebiliyor
* Kendi evini yapana, kendi olanaklarını değerlendirme ve bu yolla ev sahibi olma fırsatı tanıyor
* Ucuza mal oluyor
* Yakıt tasarrufu sağlıyor
* Kendiliğinden ses yalıtımı sağlıyor
hocam toprak ev falan bilmiyorum ya depreme ne kadar dayanıklı olur

PastaMalzeme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konteyner en iyisi, yangın, deprem, hırsızlık vs hepsinde en ideali konteyner.
hocam orası öyle doğru da ne bileyim ya konteynır da şimdi evin ruhu yok hiç içime sinmedi ses yalıtımı falan kötü

SuperApp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konteyner koy hocam sauna ya para vermemiş olursun ayni zamanda.
konteynır da ses yalıtımı vs bu problemleri aşabilirsem konteynır koyarım ama ahşaptan bir şeyler yaparım diye düşünüyorum içine dışına