pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eklentiler çalışmıyordan kastım ip/ülke blocklama eklentileri çalışmıyor. " IP2Location Country Blocker " eklentisini kurdum cache i devre dışı bırakın yoksa düzgün çalışmaz diyor, sildim sonra. adı verilen diğer eklentiyi kurmak istediğimda php.ini dosya boyutu aşıyor dedi uğraşmadım ardından.

siz ücretli olanı kullanıyor musunuz ve çok bi fark oluşturuyor mu site için? 20 $ ücreti vardı sanırım aylık.
ücretsiz olanı kullanıyorum. küçük çaplı siteler için ücretsiz olan yeterli oluyor. zaten temel ve gerekli olan birçok özellik ücretsiz sürümde mevcut. cloudflare ile ciddi bir hız artışı oluyor ve bunun seo için artıları büyük. ip engelleme eklentilerinin sorun çıkarma sebebi şu; cloudflare ziyaretçiler ile siteniz arasında bir proxy görevi görüyor bu nedenle iyi yapılandırılmazsa sitenize gelen her ziyaretcinin ip adresi aynı görünecektir. bu durumda bir kişiyi engellediğinizde aslında herkesi engellemiş oluyorsunuz. bu bir hata değil, işin çalışma mantığı gereği gerçekleşen bir durum. fakat basit bir yapılandırma ile bu durum aşılabiliyor ve sorun ortadan kalkıyor. php.ini ile ilgili yaşadığınız sorun ise muhtemelen kullandığınız hosting ile alakalı bir durum.