Kısa sorulara verdiğiniz uzun cevaplardan, bilginizin paylaşmak için kaptan taşan su olduğunu anlıyorum.
Umarım bende doğru soruları sorup, sudan faydalanabilirim.
Mobilde olduğum için hatalarım olabilir, kusura bakmayın.

Yaklaşık 3-4 ay önce, frontend backend arasında kalmıştım. Yaklaşık 10 yıllık bir programlama geçmişim var ama ben yerinde sayanlardanım. vb.net 6.0 ile başlamıştım. Birkaç yıl sonra 'masaüstü programlama bitti, kim neden başkasının programını indirsin' diyerek alanımı webe kaydırdım. Bu yaklaşık 6 yıl önceydi.
İlk yazdığım web kodu, basit bir psd to htmldi. Ardından uzun bir duraklama ve c# masaüstü arası yaşadım. Bu aralıklarda boş yatmadım elbette, php js responsive temellerini attım ve bu alanda projeler ürettim. Daha sonra sektöre bir adım atmaya çalıştım fakat su çok soğuk geldi ayağımı çektim. Ondan sonra motivasyonum yıkıldı ve tekrar bir arayışa girdim.
3-4 ay önce ise, amacım fullstack olmak iken, danıştığım pek çok insan frontend üzerine ilerlememi tavsiye etti.
Zaten ortaya yakın belki orta seviye bir temelim olduğu için üzerine bina ederek, 3-4 ay içerisinde bana para kazandırabilecek, işler yapabilecek hale geldim.
Yine de ne yazıkki gün geliyor, pek çok şeye hala 'yapamam' diyorum, çünkü yeterli bilgiye sahip değilim.
İnsanlara ne yapmam, nasıl bir yol izlemem gerektiğini sorduğumda genelde ne seviyede olduğumu anlayamadıkları için genelde başlangıç sanıp beni algoritmaya yada çok çok basit konulara yönlendirmeye çalışıyorlar. Ben firmalara frontend yazıp para kazanırken, bana htmlden başla diyenler oluyor. İşte burada en büyük sıkıntı kendi seviyemi bilmememden kaynaklanıyor.
Yeri geliyor tarayıcı oyunları kodluyorum, yeri geliyor temalar yapıyorum, yeri geliyor backend masaüstü işler yapıyorum (c#) ama yeri geliyor bir hazır kütüphaneyi kullanmayı beceremeyip koca iş teklifini reddediyorum yada bir küçük akordion menü gözümü korkutuyor işi almıyorum.

Tüm bu durumlar karşısında doğru bir yol haritası çizemiyorum. 10 yıl oldu dediğim gibi artık bir yol haritası çizmek ve takip etmek için de çok geç olduğunu düşünüyorum.

Web alanında, geçimimi rahatça sağlayacak, alanımda fullstacke yakın bir seviyeye gelecek aşama kaydetmek istiyorum.
Ama bu aşamada ne yapmam gerektiğini tam kestiremiyorum.
Bu aşamada yardım istediğimde, insanlar beni programlamaya yeni başlamış zannedip 10 yıl geriye göndermeye çalışıyorlar, bende mecburen geri gidiyorum, haliyle her ilerlemem 2 geri 1 ileri oluyor.

Dil seçme mantık öğren diyorsunuz, buna katılıyorum fakat bu konsepte ne dendiğini bile tam bilmiyorum, yazılım mimarim zayıf olmalı.

Öğrenme hızım yüksektir fakat çok kopuk bir öğrenme sürecim var. Sektörün içinde olmadığımdan dolayı, sizin de dediğiniz gibi 1 yılda öğrenilecek bir şeyi birkaç ayda bir yazılımcının yanında öğrenme imkanım olmadığından dolayı, gerçek senaryolara kendimi hazırlayamıyorum.
Bir iş aldığımda panikliyorum, genelde kendi projelerimde yapamayacağım şeyi kendimden istemiyorum ve o korkutucu 'şurası şöyle olsa' sorusunu kendime sormuyorum.
Ama başkasının işini yapmak gerekince onlar acımadan 'burası böyle olacak' diyorlar ve bastırılmış korkum gün yüzüne çıkıyor. Yapmamayı tercih ettiğim ve kaçarak kurtulmaya çalıştığım zor şeyler gün yüzüne çıkıyor. Bende motivasyonumu kaybedip, işi bırakıp eski halime dönüyorum.

Dil olarak html css js biliyorum. php de biliyorum. c# da biliyorum. mvc yapısını da biliyorum. ama hangisini ne kadar bildiğimi bilmiyorum.
oturup kafamdaki projeyi yapabiliyorum, ama gerçekten o proje öyle mi yapılır, oraya o mu yazılır, bu gerçek bir iş olsa böyle mi kodlanır bilmiyorum.
gerçek bir işe girdiğimde , işyerinin yoğurt yiyişinin çok farklı olduğunu görüyorum ve benim yoğırt yemediğimi sadece ağzıma burnuma bulaştırdığımı farkediyorum. Ve tekrar sar başa.

Artık ne 10 yılım var, ne 5 yıl nede 3-5 ay. Artık elimi attığım bu sektörde birşeyler yapabilmek istiyorum.

Benimki bir soru değildi, c# ile de alakası yoktu ama tecrübeli birinden alabileceğim herşeyi almak isterim.
hikayemi okuduktan sonra vereceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. yazdıklarımla alakalı alakasız herşeyi yazabilirsiniz. teşekkür ederim.