MuratRysa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Malesef Türkiyede'ki durumlar böyle.Türkiyede tek bir asgari ücretle yaşamak çok çok zor.Herkes biliyordur fakat örnek olarak yazmam gerekirse; Kanada'da yaşıyorum buradaki asgari ücret 2.000$ ve tek bir asgari ücret ile bir ayını çok rahat geçiriyorsun.Burada ısıtma sistemi tamamen elektrik ve buranın Quebec eyaleti kendi ürettiği için çok uygun.Kışın dışarısı -20 -30 haliyle en yüksek derecede kullansanız bile gelen fatura 100-150$ arasında.Kanada'nın her yeri su ve su da bedava.Mutfak masrafları aylık en fazla 300$.Kiralar 3+1 700$ en fazla vereceğin ücrette kira oluyor.Geriye bu asgari ücretten 700-800$ para kalıyor.Git bu paraya altına honda bir araba çek arabalarda 500$ dan başlıyor.Alım gücü ve ekonomik durum olarak gercekten burası çok uygun, diğer çoğu ülkelerde aynı şekilde.Ne yazık ki ülkemizde ki durum bu hocam..
Kanadada bizim gibi durumu olanlara yardım ediyorlarmı? hocam

GunaydinMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3+1 evde yaşıyoruz, sadece orta hol ve salonu yakmamıza rağmen (minimum düzeyde) diğer odaların kapıları kapalı ve aylık minimum 400TL doğalgaz faturası geliyor. elektirik desen az önce baktım 270TL gelmiş arkadaş ben mecbur muyum milletin kaçak kullandığı elektiriği ödemeye.
Abi biz sadece banyo için yakıyoruz istersen sende öyle dene banyo dışında hiç yakmıyoruz hala 400 tl geliyorsa vardır kaçak elektrik