Merhaba

Biliyorsunuz pinterestte hindistan, vietnam gibi ülkelerden adsense yönlü saldırı olabiliyor. Çoğu zaman bunu botlarla yapıyorlar falan.

Ülke engelleme adına araştırdığımda.htaccess'e eklenen ip aralığı ve bir de PHP koduna rastladım. .htaccess yöntemi kaynak kullanıp sunucuyu yorabiliyormuş. PHP kodlu yöntem ise VPN ile girişleri engelleyemiyormuş.

Bu iki ülkeyi engellemek ama tabi google veya pinterest botları engellememek ve kendi ip'mi engellememek için, kullanabileceğim en sağlıklı yol nedir?

Not: Cloudflare haricinde.

Sonradan Edit: Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Bir arkadaşın yönlendirmesiyle wp geo website protection pro eklentisini deniyorum, ücretsiz sürümde sınırlı sayıda tutsalar da işe yarıyor. IP banın yanı sıra tek bir sayfaya yönlendirebiliyorsunuz, ben bunu kullanıyorum şimdilik.